Overtuigd dat je geen krullen hebt? Think again.

Overtuigd dat je geen krullen hebt? Think again.

Dankzij de natural hair-beweging komen we stilaan terug van steil haar als schoonheidsideaal. Niettemin blijven gladmakers als siliconen een van de ongewenste hoofdingrediënten in onze shampooflessen. Met Mellon, het eerste Belgische haarmerk dat je natuurlijke haartextuur ondersteunt, komt daar verandering in. Geen synthetische ingrediënten, geschikt voor de Curly Girl methode. Of hoe een influencer, een kapster en een herboriste de krachten bundelden en tot hun verbazing onontgonnen krullen ontdekten.

Valt je haar niet kaarsrecht naar beneden als het aan de lucht droogt? Dan is de kans groot dat er patronen in verborgen zitten: golven of zelfs regelrechte krullen. Kapster Quirina Heylen hielp al meer dan 800 klanten bewegingspatronen in hun haar ontdekken waarvan ze niet wisten dat ze die hadden. De foto’s voor & na zijn verbluffend. “90% van de mensen heeft bewegingspatronen in het haar. Ze kennen die alleen niet door het gebruik van reguliere producten.”

Gevaar op je haar

Reguliere haarproducten bevatten siliconen, parabenen, sulfaten, en kunstmatige geur- en kleurstoffen, wat hen vaak goedkoper en langer houdbaar maakt. Helaas vergroten die producten ook de kans op allergieën en huidirritaties. Onderzoek van het Amerikaanse National Institutes of Health stelde zelfs dat veelvuldig gebruik van straighteners een rol spelen in de ontwikkeling van hormoongevoelige kankers als baarmoeder- en eierstokkanker. In minder ernstige mate beïnvloeden die chemicaliën je haar, hoofdhuid en bewegingspatronen. Veel mensen weten niet eens dat ze van nature waves of krullen hebben. Of ze kampen met aanhoudende klachten als pluis, roos en haarafbraak.

Verborgen krullen

Voor krullenkappers zijn de schadelijke gevolgen van chemicaliën, minerale oliën, waxen en uitdrogende alcohol, oud nieuws. Aanhangers van de natural hair-beweging en Curly Girl Methode zwoeren hen al lang af. Maar zij richten zich doorgaans enkel op stevige krullenpatronen, met sterke spiralen. Wavies , mensen met golvend haar of een lichte slag, vallen uit de boot.

Quirina, zelf krullenkapster en medeoprichtster van Mellon, maakt de omgekeerde beweging. Ze vertrekt niet vanuit de krul of wave maar brengt het haar van haar klanten eerst terug naar de basis. Op dezelfde manier als alle andere krullenkappers: door te stoppen met conventionele producten en zo de natuurlijke textuur van het haar te ontdekken en te laten spreken. “Ik manipuleer het haar niet naar een bepaalde look zoals de meeste producten aanbevelen, maar stimuleer net de eigen natuurlijke vorm. Of dat nu een slag, krul of wave is.”

Lees ook: Low-Poo is ook een goede krullenverzorgingsmethode.

Het Mellon aanbod

Haar op een natuurlijke manier benaderen en zo de haarconditie, het krulpatroon en de stylingroutine ondersteunen, is waar Mellon om draait. Voor Mellon is een good hair day het resultaat van een goede basis: een schone hoofdhuid en knoopvrij haar. De producten zijn erop gericht de ware haartextuur bloot te leggen en te ondersteunen met enkel natuurlijke en biologische ingrediënten. Het lanceringsaanbod zal dus bestaan uit een milde shampoo, een ontwarrende conditioner en een voedende olie (voor zowel hoofdhuid als haar). Dit trio vormt de perfecte basis voor een gezonde hoofdhuid en een goede haarverzorgingsroutine.

Instagramsprookje

Het verhaal van Mellon begint bij Sil Colson (33), die als jonge twintiger de stijltang uit haar leven bant, chemicaliën afzweert en als Healthy Hair Boss op Instagram verslag doet van haar transitie van sluik, ongezond haar naar een weelderige bos krullen. Het is daar dat Marion Naudts (32), oprichtster van Marion Maakt, haar vindt. Marion kent een gelijkaardig verhaal: uit gebrek aan verzorgingsproducten die werken voor haar gevoelige huid, besluit ze zich bij te scholen tot herboriste en richt haar eigen cosmeticamerk op. Een gedroomde match.

Samen ontwikkelen Sil en Marion een haarmasker en verzorgende gel die Quirina Heylen (30), eigenaar van kapsalon Kwibz in Wiekevorst, van haar sokken blaast. Quirina is op dat moment zelf al helemaal overtuigd van natuurlijke haarverzorging door de transformaties die ze op dagelijkse basis voor haar ogen ziet gebeuren. Ze nodigt Sil en Marion uit in haar stoel … en de rest is geschiedenis.

 

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 10 x uit per jaar en is dé vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed