Ontdek de Low-Poo Methode: de ultieme krullenverzorging

Ontdek de Low-Poo Methode: de ultieme krullenverzorging

Krullend haar is prachtig en uniek, maar het heeft ook speciale zorg en aandacht nodig. Als je krullen hebt, ken je vast de problemen met pluizig, droog haar en weinig definitie. Gelukkig is er een methode speciaal voor krullende lokken: de ‘low-poo’ methode. Wij vertellen je wat de methode inhoudt en hoe je jouw krullen naar een hoger niveau tilt.

Wat is de low-poo methode?

Low-poo is een methode voor gezond, gehydrateerd en veerkrachtig krullend haar. De betekenis van ‘poo’ in ‘low-poo’ staat voor shampoo. De betekenis van ‘low’ is dat er weinig sulfaten, parabenen en siliconen in zitten. Krullen zijn van nature droger dan steil haar. Met gewone shampoos spoel je de belangrijke oliën uit je haar, waardoor het sneller droog wordt. Bij de low-poo methode gebruik je haarproducten die je krullen op een milde wijze reinigen. Zo voorkom je uitdroging en merk je al snel dat je haar er gezonder uit gaat zien.

Keune haarexperts hebben de nieuwe, innovatieve krullenlijn Confident Curl ontwikkeld die perfect is afgestemd op de behoeften van krullend haar. Zo voorkom je dat je haar uitdroogt en merk je al snel dat je haar er gezonder uit gaat zien.

no-poo methode

De no-poo methode gaat nog een stapje verder. No-poo betekent: no shampoo. Bij deze methode gebruik je dus geen shampoo meer om je haren te wassen. Tijdens een douchebeurt wordt water en hoofdmassage met een scalp brush gebruikt om de natuurlijke oliën van de hoofdhuid naar de punten van het haar te brengen.

Wat is low-poo shampoo?

De meeste shampoos bevatten sulfaten en siliconen. Deze stoffen kunnen krullend haar eerder droog en pluizig maken. Low-poo shampoo is samengesteld om jouw krullen mild te reinigen. Het bevat milde, sulfaatvrije reinigers die je krullen schoonmaken zonder hen te beroven van hun natuurlijke vochtbalans. Dit maakt low-poo shampoo erg geschikt voor mensen met een gevoelige hoofdhuid en krullend haar.

Denk aan onze Confident Curl Shampoo, deze haarverzorgingslijn voor krullen bevat tot 96% natuurlijke ingrediënten. De low-poo shampoo bevat zorgvuldig geselecteerde ingrediënten die je haar reinigen zonder je haar te verzwaren of uit te drogen. Dit zorgt voor een effectieve reiniging van vuil, olie en productresten, terwijl je haar gehydrateerd en gezond blijft.

De voordelen van de low-poo methode voor krullend haarbehoud van natuurlijke oliën

Krullend haar is van nature droger dan steil haar. De oliën op de hoofdhuid kunnen niet goed bij de krulpunten komen vanwege de krulvorm. Confident Curl Low-poo Shampoo houdt essentiële oliën in het haar, waardoor het gehydrateerd en minder pluizig blijft.

Vermindert pluis

Pluizig haar is een van de grootste uitdagingen voor mensen met krullen. Low-poo shampoo reinigt mild, voorkomt schade aan haarschubben en maakt het haar gladder en minder pluizig.

Herstelt de kruldefinitie

Low-poo shampoo bevordert het herstel van de natuurlijke krulpatronen. Het haalt siliconen en stylingsproducten weg die de krullen zwaar maken, zodat je krullen weer veerkrachtig worden.

Gezonde hoofdhuid

Een gezonde hoofdhuid is essentieel voor het bevorderen van krachtige en glanzende krullen. Low-poo shampoo houdt de hoofdhuid schoon en in balans, waardoor je krullen kunnen stralen.

Overgangsfase

Begin je met de low-poo methode? Geef je haar dan tijd om te wennen. Verwacht niet meteen perfecte resultaten. Geduld en consistentie zijn de sleutel tot het vinden van de ideale routine voor jouw krullende lokken.

Hoe begin je met de low-poo methode?

  1. De laatste sulfaten was: Voor je overstapt op low-poo, moet je je haar grondig reinigen met een shampoo met sulfaten. Dit wordt de laatste sulfatenwas genoemd. Dit verwijdert alle opgehoopte resten en bereidt je krullen voor op de nieuwe routine. Het is goed om je haar en hoofdhuid af en toe te wassen met een shampoo met sulfaten. Hiermee was je resten van stylingproducten uit je haar en voorkom je build-up die je krullen kunnen verzwaren.
  2. Low-poo shampoo: Kies een sulfaatvrije shampoo die specifiek is geformuleerd voor krullend haar, zoals onze Connfident Curl Shampoo. Deze zal je krullen reinigen zonder hun natuurlijke oliën te verstoren.
  3. Een gezonde hoofdhuid: Het geheim van mooie krullen is een schone en gezonde hoofdhuid. Dus was je haren n.a.v. jouw persoonlijke behoeften. Pas de frequentie aan op basis van hoe je haar aanvoelt en eruitziet. Als je merkt dat je haar vet wordt of minder veerkracht heeft, kan het tijd zijn om je haar te wassen. Aan de andere kant; als je haar droog aanvoelt, kun je langer wachten tussen de wasbeurten.
  4. Siliconenvrije conditioner: Gebruik onze Confident Curl siliconenvrije conditioner die je haar voedt en hydrateert. Verdeel het gelijkmatig door je krullen en laat het enkele minuten intrekken voor een diepe hydratatie.
  5. Scrunchen: Belangrijk bij low-poo is kneden om stylingsproducten aan te brengen. Gebruik de Leave-in conditioner voor WavyCurly of Coily haar en knijp het voorzichtig in je natte krullen voor een prachtige definitie. Het is belangrijk dat je dit op kletsnat haar doet en niet op handdoekdroog haar.
  6. Ploppen: Droog je haar na het wassen met een katoenen T-shirt of microvezelhanddoek. Dit vermindert pluizen en bevordert de vorming van je natuurlijke krulpatroon. Na het ploppen raden we aan je haar te föhnen met een difusser.

Voor mensen met mooie krullen is de low-poo methode het proberen waard! Iedereens haar is anders. Experimenteer om te ontdekken wat het beste werkt voor jouw krullen en hoofdhuid.

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 10 x uit per jaar en is dé vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed