Haarmodelijn najaar – winter 2022 | 2023

Haarmodelijn najaar – winter 2022 | 2023

Massievere contourlijnen, langere lengtes in de nek, volle kleuren met opvallende ton-sur-ton banen en vooral heel veel flexibiliteit in styling: BOOGIE, de Haarmodelijn voor het komende trendseizoen, is een meer dan vette knipoog naar het tijdperk van de disco. Right on!

Als er één periode is geweest waarin je je qua uiterlijk helemaal kon uitleven, dan was het wel aan het eind van de jaren 70. Er was toen een explosie van creativiteit op het gebied van dans, interieur, fashion en muziek. Denk maar eens aan stromingen zoals de glamrock, de punk en… de disco! Het is niet gek dat invloeden uit dit tijdperk zich aandienen op het moment dat na een ingehouden periode alles weer kan en mag. Je ziet ze terug in hippe interieurs, in de muziek en in fashion: een bekend sportmerk brengt zelfs weer gloednieuwe rollerskates op de markt.

Volume, volume en nog meer volume

Ook in de haarmode zie je duidelijke invloeden uit de late jaren 70 terug – maar vanzelfsprekend helemaal vertaald naar het hier en nu. Denk je aan kapsels uit die tijd, dan denk je vooral aan enorme haarbossen met veel volume. Dat was mede te danken aan de komst van de föhn met pistoolhandgreep: naast de televisie het meest populaire huishoudelijke apparaat in die tijd. Andere jarenzeventigkenmerken die herkenbaar zijn in BOOGIE zijn de langere lengtes in de nek (‘matjes’ anno 2022) en de vele grote golven en krullen. En leuk voor de mannen: de snor maakt een comeback! Niet alleen in de wereldwijde snorrenmaand ‘movember’, maar juist als niet te missen stijlelement in de look van dit hele trendseizoen. Uiteraard netjes getrimd en very stylish. Yowsah, yowsah, yowsah!

Kleur

Na een aantal fashionseizoenen met poederige pastels breekt weer een periode met volle rijke kleuren aan. Denk aan pure chocola, caramel en hazelnoot, maar ook aan roest en koper. Als kenmerkend accent zie je daarin brede lichtere banen die zijn aangebracht via de zogenaamde skunk-techniek. Leuk weetje: deze kleurtechniek dankt zijn naam aan… het stinkdier (‘skunk’ in het Engels)! Dat beestje heeft namelijk twee brede witte strepen over zijn rug lopen. Andere trend is het toevoegen van een vleug teal (groenblauw) aan zeer donkere tinten. Dat geeft een look meteen meer kracht en uitstraling. De kleurproducten van nu geven naast een prachtige volle kleur overigens ook een schitterende glans, die helemaal past bij de uitbundigheid van deze fashiontrend.

Move, baby, move

Als je lekker uit je dak wilt gaan op de dansvloer, dan moet je haar natuurlijk lekker meebewegen. Daarom wordt dit najaar het seizoen van de klei, texture- en zoutsprays die je haar alle benodig- de volume en stevigheid geven, maar het evengoed lekker laten bouncen. En het leuke is: door- dat je haar zo flexibel blijft, kun je het in no time restylen naar een andere look. Gewoon even je handen erin en klaar. Get up and BOOGIE!

 

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 10 x uit per jaar en is dé vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed