‘Hairbusters’ legt mythes over haaruitval bloot

‘Hairbusters’ legt mythes over haaruitval bloot

Met zijn nieuwe boek ‘HAIRbusters’ wil haaruitval consultant Hans J. Dirks mensen helpen mythes van feiten te onderscheiden in de haarwereld.

Maasdam, 8 september – Niet iedereen in Nederland heeft een volle haardos meer. Bijna 50% van vrouwen en 80% van mannen krijgt in hun leven te kampen met haarproblemen. Dat wordt door veel van deze mensen als een groot probleem ervaren. Adverteerders spelen hier slim op in en maken hemelse beloftes die ze niet waar kunnen maken. Met zijn nieuwe boek HAIRbusters wil Hans J. Diks mensen helpen om niet in een valkuil te stappen. Het boek is onlangs uitgekomen.

De haarwereld zit vol mythes

“Weleens gehoord dat regelmatig het haar knippen de haargroei kan bevorderen? En: te veel je haar wassen kan haaruitval veroorzaken. Ook zouden haarverzorgingsproducten zoals shampoo, gel en haarlak kunnen leiden tot haaruitval”, aldus Hans J. Diks. “Dat is allemaal niet waar, want haargroei komt van binnen- uit. Mythes dus, maar ze zijn gelukkig vrij onschuldig. Minder onschuldig is de mis-informatie die door adverteerders wordt verspreid onder mensen die serieus kampen met haarverlies, een zichtbare schedel en/of dunne haren. Bij sommige mensen is dat een zeer grote zorg met emotionele gevolgen. Zeker bij beginnend haaruitval is er vaak een constante angst om helemaal kaal te worden”

Een volle kop door transplantatie, vergeet het maar

Een voorbeeld van zo’n valkuil is de belofte van klinieken op een volle kop met haar na een haartransplantatie. “Vergeet het maar”, zegt Hans. “Het nog aanwezige haar wordt verdeeld, maar nu eerlijker. Er komt dus geen haar bij! Dat hoeft niet erg te zijn, maar het is wel be- langrijk om te weten voordat je aan een behandeling begint.” Haargroeimiddelen zijn nog zo’n voorbeeld. “De benaming klopt eigenlijk niet. Als er al medisch erkende geneesmiddelen zijn is het beste resultaat dat de haaruitval niet verder gaat. Groei is hier dus niet op zijn plaats. Het zijn eigenlijk “haarbehoud middelen”, aldus Hans.

Haarstukjes zijn zo gek nog niet

Over haarstukjes en pruiken (haarwerken) bestaat een onterecht negatief beeld, volgens Hans. “Tegenwoordig zijn ze zo gemaakt dat ze niet opvallen en ze kunnen in alle modellen worden gedragen. Ze hebben wel goed onderhoud nodig, maar kunnen een mooie oplossing bieden voor mensen die ongelukkig zijn over hun haar.”

Boek HAIRbusters benoemt de valkuilen

Hans J. Diks is haaruitval consultant en zit al meer dan 40 jaar in de haarproblemen wereld. “Jammer genoeg heb ik moeten constateren dat er nog steeds veel misbruik wordt gemaakt van mensen die lijden onder hun haarproblemen. Met mijn boek HAIRbusters probeer ik mensen te helpen door de valkuilen te benoemen die ze tegen kunnen komen op hun weg naar een oplossing voor hun probleem. De informatie die ik in het boek deel is bedoeld als huiswerk om uiteindelijk zelf de beste behandelaar of het beste product te kunnen vinden.”

Het boek is verkrijgbaar op de website: www.haarproblemen.nl/boeken

 

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 10 x uit per jaar en is dé vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed