Medusa Deluxe van Thomas Hardiman 12 oktober in de bioscoop

Medusa Deluxe van Thomas Hardiman 12 oktober in de bioscoop

Een film over een kapperscompetitie kunnen we bij TOPHAIR natuurlijk niet missen. Het is even andere koek dan nieuws over haarproducten, maar zeker ook de moeite waard! Paranoia heerst wanneer een mysterieuze moord wordt gepleegd tijdens een lokale kapperscompetitie. Regisseur Thomas Hardiman zet met Medusa Deluxe een uniek en zinderend spektakel neer dat in première ging op het Internationaal Film Festival Rotterdam 2022.

In een waas van door lak hoog opgestuwde haarsculpturen beschuldigt een levendig gezelschap van strijdlustige kappers, modellen en juryleden elkaar van moord maar ook van slechte smaak. Dit wervelende filmdebuut van Thomas Hardiman is prachtig gefilmd door cameraman Robbie Ryan, die zijn camera soepel door het doolhof van de evenementenhal laat zweven langs de vele spiegels, felle tinten en de uitzonderlijke kapsels. Haar-stylist Eugene Souleiman, bekend van z’n vele extravagante creaties voor grote modehuizen, won met Medusa Deluxe Best Make Up & Hair bij de British Independent Film Awards ’22.

Over Thomas Hardiman

Toms werk als schrijver/regisseur begon met een reeks korte films, waaronder Radical Hardcore (2016), een liefdesverhaal over de geschiedenis van het Britse tapijt-maken. Uitgebracht via Dazed & Confused, werd de film geselecteerd als onderdeel van Lynne Ramsay’s Electric Shorts serie en won daarmee de BFI Network Pick Series. Hierna, met de steun van het BFI, voltooide Tom de korte film Pitch Black Panacea (2019). Een hybride van live-action en animatie over twee patiënten die een eigenaardige corrigerende behandeling ondergaan voor hun luie ogen. Medusa Deluxe (2022) is Tom’s speelfilmdebuut, geproduceerd door EMU Films, en ontwikkeld en gefinancierd door het BFI en BBC Film. In de Verenigde Staten werd de film aangekocht door A24.

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 10 x uit per jaar en is dé vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed