Wat zijn toners?

Wat zijn toners?

Toners zijn pigmentdeeltjes zonder ammonia en deze pigmentdeeltjes gaan om het haar zitten. Je hebt toners in verschillende tinten.

Wanneer gebruik je een toner?

Bij het oplichten van het haar komt er vaak een ongewenste ondertoon naar boven. Dit noemen we ook wel warmte wat in het haar zit. Met een toner kun je ongewenste ondertonen neutraliseren. Met neutraliseren word er bedoeld dat je een tegenkleur pakt in de toners om de warmte niet meer te zien in het haar. De warmte blijft wel altijd nog onder de toner zitten, want warmte zit bij iedereen in het haar.

wat zijn tonersHoelang blijft een toner in je haar?

Als je natuurhaar hebt en voor de eerste keer highlights wil en een toner, blijft de toner langer zitten dan bij iemand die al veel vaker haar haren geblondeerd heeft. Wees dus zuinig op je haar en verf je haar niet kapot. Anders heeft een toner ook geen zin meer omdat de toner zich niet goed kan hechten aan je haar als je haar te poreus is. Tijdens de wasbeurten was je de toner steeds een beetje eruit, waardoor de warmte weer meer zichtbaar wordt in je haren. Als er teveel warmte weer zichtbaar is, kun je opnieuw een toner laten verven.

Waardoor lijkt me haar donkerder met een toner?

De warmte in je haar ziet er altijd lichter uit als een assige kleur. Als je je haar gaat tonen en je wil een assige kleur, dan wordt je haar ongeveer 1,5 tint donkerder met een toner. Bij de wasbeurten zal de warmte weer naar boven komen en je haar ziet er weer lichter uit. Je gebruikt een toner op dezelfde hoogte of donkerder als je kleuring. Als je een lichte toner gebruikt, zal hij niks doen op je haar.

wat zijn tonersKan een toner in het haar anders uitpakken dan ik wil?

Je kunt dezelfde toner bij 5 verschillende vrouwen met blond haar opzetten en bij iedereen pakt deze anders. Het is dus belangrijk om te kijken naar de dikte van het haar, poreusheid van het haar en hoeveel warmte er in het haar zit. Vandaar uit kun je bepalen wat er mogelijk is.

  • De dikte is belangrijk omdat dun haar sneller donkerder toont dan dikker haar.
  • Als het haar heel poreus is, wordt de toner te snel in het haar gezogen waardoor hij door kan slaan. Dan krijg je niet het resultaat wat je zou willen.
  • De hoeveelheid warmte in het haar bepaalt op welke kleurhoogte je zit in het haar en op diezelfde hoogte kun je een toner pakken.

  Liefs, Brenda

Brenda van Walsum

Brenda van Walsum is Master Color Specialist en zit inmiddels alweer 20 jaar in het kappersvak. Via haar Instagramaccount deelt ze de mooiste creaties.

Meer weten? Check @brenda_haarstyliste

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 10 x uit per jaar en is dé vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed