Dear diary – by Bememiek #2 Druk druk druk…

Dear diary – by Bememiek #2 Druk druk druk…

Het is een bewonderenswaardig zinnetje geworden.

“En ? Hoe is het met je ?”
Antwoord: “Ja, druk hè !?”

Het klinkt als een goed antwoord als mensen dit zeggen, althans alsof het een antwoord is waar we trots op mogen zijn. Maar als ik vraag hoe het met je gaat wil ik eigenlijk gewoon weten hoe het met je gaat, anders vroeg ik wel of je het druk hebt.

Ik heb het gevoel dat we de illusie hebben gecreëerd dat we altijd druk moeten zijn om mee te tellen. Natuurlijk, ik heb het ook ‘druk’, we hebben het allemaal druk. Net daarom ben ik de afgelopen twee jaar bezig geweest met minder druk zijn. Heerlijk.

Er waren altijd heel veel dingen waarvan ik dacht dat ik gelukkiger zou worden maar ik deed ze niet omdat ik er geen tijd voor had. Totdat ik eens las dat de vraag niet is hoeveel tijd we hebben maar wat we doen met de tijd die ons gegeven is.

Omdat iedere minuut van mijn leven, althans voor mijn gevoel, ingevuld was moest ik ruimte gaan creëren. Deze ruimte wilde ik graag hebben om tijd voor mezelf te hebben. Om deze tijd en ruimte te krijgen moest ik “Nee.” gaan zeggen.
Dat was moeilijk voor mij.

“Door nee te zeggen tegen anderen zeg je ja tegen jezelf.” dit zie ik op Pinterest wel vaak voorbij komen. Maar door nee te zeggen tegen anderen zou ik vast niet gelukkiger worden, ik zou me er vooral schuldig door gaan voelen.

Ziet leuk uit zo een quote maar doe het maar eens.  Trouwens, ik hou van quotes, deze hebben me heel veel inzichten gegeven. Het naleven van deze inzichten was echter nog een dingetje…

Totdat ik de volgende quote tegen kwam: “Bedenk goed wat je wil en zeg dan “nee” tegen alles wat je niet daar gaat brengen.” A-ha hier kon ik wel wat mee. “Bedenk wat je wil” was hier moeilijker dan nee zeggen, struikelblok verlegd dus. Bedenken wat je wil is één ding maar ècht toegeven wat je wil is wat lastiger. Ik wist wel wat ik wilde maar wist niet of ik er om durfde vragen.

 Dus ik begon op te schrijven wat ik zou willen, hoe zag mijn ideale leven er op dat moment uit? Wat zou mij gelukkig maken? Meer rust.
Beetje vaag antwoord, wat is meer rust? Niet altijd het gevoel hebben dat ik van alles moet en alleen nog maar doen wat ik leuk vind.

Misschien een nog wel vager antwoord dan eerst…je moet duidelijk zijn. Oké, oké, OKÉ!
Ik wil geen stress ervaren door voldoende vrije tijd voor mezelf te plannen. Dit ga ik doen door vooraf in mijn agenda grote kruizen te zetten, minimaal 1 dag per week.

Ik wil iedere dag doen wat ik leuk vind. Dit ga ik bereiken door keihard te werken zodat ik mijn eigen salon kan runnen waar ik volledig zelf kan bepalen welke werkzaamheden ik wel of niet iedere dag wil uitvoeren. Ik wil mezelf omringen met mooie inspirerende mensen. Dit ga ik doen door te praten over mijn gevoelens en wat me bezighoudt, zo word je gevonden door mensen die dit ook zo ervaren.

Dit waren de eerste drie wensen die ik me kon bedenken met meteen een plan van aanpak erbij. Klonk best gemakkelijk, was het dat ook ? Uh, nee. Meer vrije tijd creëren was best lastig want dan kreeg je het stukje nee zeggen tegen anderen. Tegen familie, vrienden en klanten moest ik vaker nee gaan zeggen. Want altijd ja zeggen begon zowel mentaal als fysiek zijn tol te eisen. Ondanks dat de corona pandemie en de bijbehorende lockdowns zeker weten niet op mijn lijstje stonden, want wie had zoiets ooit verwacht (!?), heeft het me wel enorm geholpen bij het bereiken van mijn eerste doel.

Ik hoefde ineens niet nee te zeggen tegen anderen, dit werd voor me gedaan. Ik werd gedwongen om mijn leven opnieuw vorm te geven en te plannen. Ik kreeg heel veel ruimte en moest extra creatief zijn.
Ik hoefde ‘alleen maar’ deze lijn door te trekken wanneer alles weer wat normaler zou worden. Dit was ook nog wel even bikkelen, dit was mijn grootste struggle maar ik heb het gedaan. De rest ging vanaf toen een stuk gemakkelijker want oefening baart kunst.

Het schuldgevoel en het gevoel van moeten was er nog steeds wel maar de liefde voor mezelf was gegroeid. Wanneer je liefde voor jezelf voelt dan zorg je net zo graag voor jezelf als dat je voor iemand anders zou doen. Ineens is het dan veel logischer om lief te zijn voor jezelf. Ik vraag mijn partner ook regelmatig hoe hij zich voelt, waarom zou ik dat niet regelmatig aan mezelf vragen ?

Vraag jij je wel eens af hoe je je voelt ?

Met de nodige ups en downs heb ik dus rust en ruimte gecreëerd. Het is me gelukt om iedere dag weer te doen wat ik leuk vind en mijn geluk is dat ik dit kan doen samen met de fantastische mensen die ik mijn klanten mag noemen. Het fijne is dat ook wanneer ik eens een ‘Off Day’ heb, dit helemaal oké is.

Ook heb ik mooie en inspirerende mensen ontmoet die mijn reis een stuk interessanter en duidelijker hebben gemaakt en dit nog steeds doen. En wat betreft mijn agenda nu alles weer wat normaler is geworden? De weekenden zijn wel weer wat drukker maar die kruizen staan er nog…minimaal 1x per week en regelmatig nog vaker.
En wanneer ik twijfel aan mezelf of me schuldig voel, dan denk ik aan een mooie quote van 2 prachtige mensen die ik tijdens deze zoektocht heb mogen ontmoeten.

 “Als ik geen zin heb, kom ik niet.  Dan weet je namelijk dat wanneer ik er wèl ben, ik er ook echt wil zijn.” – De Orakelmeisjes.

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 10 x uit per jaar en is dé vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed