Know How: Tips voor het fotograferen van kroeshaar

Know How: Tips voor het fotograferen van kroeshaar

In de rubriek KNOW HOW leggen we je uit hoe je de vetste kapsels, de prachtigste vlechten en de prachtigste krullenbos creëert!

“Ik wilde dat de achtergrond van deze foto iets was dat opviel. Dat het je doet stoppen om te kijken naar de schoonheid, cultuur en kenmerken van het model,” vertelt Jada Jenkins, Mizani Artiest en L’amour de Rose Salon Eigenaar. Ze geeft tips voor het fotograferen van getextureerd haar.

“Dit stuk is eigenlijk een pruik die ik jaren geleden heb gemaakt en die ik gewoon thuis had liggen. Ik heb er wat zachte kleur aan toegevoegd om het een lichte pop te geven en haar huid te complimenteren. De achtergrond is dramatisch, maar houdt de focus op het model,” zegt Jenkins. “Het is eigenlijk een wash and go-stijl, uitgeborsteld en gevormd.”  

Tips voor het fotograferen van kroeshaar

– Verf vóór de shoot kleur en/of highlights in het haar om de krullen beter te definiëren, zodat ze niet verloren gaan achter de lens.
Heb een visie, en stijl die visie. Stop voordat je de look afmaakt, en kijk hoe het eruit ziet in de lens. Het haar met het blote oog versus door de camera bekijken kan een heel ander perspectief geven.
– Als visie en realiteit op elkaar zijn afgestemd, ga dan verder met het stylen van het haar. Dat kan betekenen dat je blijft werken aan de oorspronkelijke visie of dat je je meer richt op wat er door de camera gebeurt met het haar.
– Begrijp wanneer het haar goed of slecht kroest. Goede kroes is wanneer het haar er verzorgd uitziet, maar niet al té perfect. Een paar haren die niet op hun plaats zitten zijn oké, juist goed! Bij slechte kroes ziet het haar er droog uit.
– Neem een tail comb mee op de set om het haar strak te krijgen. De tail comb werkt geweldig om een strakke scheiding te creëren zonder het te veel aan te raken.

  “Ik hou van getextureerd haar omdat het gedurfd kan zijn en een statement kan maken. Ik geloof dat alle haartexturen mooi zijn en dat de wereld er meer van moet zien!” eindigt Jenkins

 

 
 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door TEXTURE SPECIALIST • Hair Stylist (@jadajenkinsco)

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 10 x uit per jaar en is dé vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed