Micro-haar pigmentatie

Micro-haar pigmentatie

De laatste toevoeging aan het arsenaal om haaruitval te camoufleren. Beter helemaal kaal als halve slierten op het bovenhoofd of het kransje dat aangeeft dat je de strijd tegen haaruitval hebt verloren en dat je je er bij neer hebt gelegd.

 

Ook de strijd tegen het ouder worden

Over het algemeen zien mannen die het nog moeten doen met een kransje haar op het achterhoofd er ouder uit dat ze in werkelijkheid zijn. Enkele mannen die dat overkwam trokken toen de stoute schoenen aan en schoren het hele hoofd kaal. Bij veel van die mannen zag dat er al aanzienlijk beter uit.

 

En toen kwam de Micro-Haar Pigmentatie (MHP)

Wie er het eerst mee was en waar het is ontstaan weet ik niet maar nu zie je het overal. Eerst waren het de BN’ers en topsporters, maar al snel volgden ook andere mannen.

 

Je moet maar lef hebben

Wat suggereerden die mannen met hun MHP? Dat ze kaal waren? Nee, helemaal niet. Ze scheren hun hoofd uit eigen beweging kaal omdat ze dat mooi vinden. En die donkere puntjes zijn de uitsteeksels van hun eigen haar dat ze hebben geschoren. Net zoals iemand met een zware baard die zich toch dagelijks scheert.

Heb je klanten die er aan denken en aan jouw advies vragen? Of jijzelf?

Hierbij wat zaken waar je op moet letten bij je advies.

  1. Oriënteer je op de aanbieders van de MHP-behandelingen. En laat je klant zijn huiswerk doen. Op mijn website kan je eerlijke en onafhankelijke informatie vinden.
  2. Niet iedere tatoeëerder is een haarpigmentatie expert. MHP is een vak apart. Wel is het zo dat tatoeëerders het vak sneller onder de knie krijgen want ze hebben al ervaring met het werken met inkt in de hoofdhuid. Maar toch vind ik het dan ook nog nodig om een aparte opleiding voor MHP te volgen.
  3. Laat je klant stoppen met het gebruik van producten. Het is mogelijk dat ze producten gebruiken als: haargroeimiddelen (bijv. ‘Rogaine’), Toppik, haarmascara etc. Ik raad aan om minimaal 48 uur voor je behandeling te stoppen met het gebruiken van zulke producten, ook geldt dit voor het dragen van haarwerken. De hoofdhuid zal schoner en helderder worden en een betere basis voor de behandeling bieden.
  4. Wanneer de klant van een langer kapsel naar een MHP look gaat, is het geen slecht idee om vlak voor de behandeling alvast het haar korter te knippen of zelfs misschien al geschoren te dragen. Op deze manier kan de klant en ook zijn omgeving alvast wennen aan deze nieuwe uitstraling. En ook is de overgang dan minder groot.
MHP bij de man
MHP bij de man

MHP bij de manMHP bij de vrouw

 

Gegroet,
Hans J. Diks

Hans J. Diks

Hans J. Diks is dé expert in haarproblemen. Hij heeft al meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van de haarproblemen zowel medisch als niet-medisch.

Meer weten? Kijk op:
www.haarproblemen.nl

 

 

Auteur: Hans J. Diks, eerlijke en onafhankelijke informatie bij haarproblemen.

Foto’s: Hair Center Kirach, Hans J. Diks, Beautycenter Nederland Katwijk.

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 10 x uit per jaar en is dé vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed