Shampoo bars: dé oplossing voor krullend haar!

Shampoo bars: dé oplossing voor krullend haar!

Een prachtige bos krullen vraagt vaak meer aandacht en verzorging dan andere haartypes. Voor veel mensen met krullend haar is het een lange zoektocht naar het perfecte product dat hun haardos omarmt. Hoe krijg je die intense krul, een gezonde glans en sterk, vitaal haar? Natuurlijke shampoo bars zijn het antwoord! Wij leggen uit waarom.

Weg met chemicaliën
Krullen hebben een kwetsbare structuur, waardoor veel producten te agressief zijn: ze verzwaren het haar door siliconen en verstorende conserveringsmiddelen. Een ingrediënt dat mensen met krullend haar absoluut moeten vermijden, is Sodium Lauryl Sulfate (SLS). Deze stof wordt regelmatig toegevoegd aan reguliere shampoos voor het reinigende en schuimende effect, maar zijn vaak net wat te agressief voor zowel het krullende haar, als de hoofdhuid. Vooral dichtbij de haargroei is een milde, voedzame aanpak van belang om een sterke en krullende haardos te krijgen. Natuurlijke ingrediënten, gestabiliseerde vitaminen en voedende werkstoffen kunnen de hoofdhuid kalmeren. De meeste shampoo bars bevatten voornamelijk natuurlijke ingrediënten en zijn dus een perfect middel!

Boost je krullen met de juiste ingrediënten
Om de poreuze haarstructuur te boosten, is hydratatie en de juiste voeding essentieel. Kies daarom voor een shampoo bar die je haar geeft wat het nodig heeft om vitaal en sterk te worden. Er zijn tal van ingrediënten die goed zijn voor krullend haar. Denk bijvoorbeeld aan: kokosolie, castorolie en olijfolie, maar ook aloë vera, shea butter en provitamine B5 (panthenol). Shampoo bars met dit soort ingrediënten geven het haar een intense hydratatieboost en accentueren de krul. Het resultaat? Het haar wordt niet alleen goed en mild gereinigd, maar tegelijkertijd ook verstevigd, verzorgd en gevoed.

Speciale shampoo bars voor krullend haar
Doordat shampoo bars een grote trend zijn, kom je deze steeds vaker in winkels tegen. Het is daarom belangrijk om kritisch te zijn en goed te kijken naar de ingrediëntenlijst om zeker te weten dat de bar de juiste natuurlijke voeding bevat. Shampoo bars die de natuurlijke cosmetica webshop MetOlijf.nl verkoopt, zitten bijvoorbeeld boordevol vitaminen en plantenextracten die het beste voor hebben met krullend haar, maar ook een oplossing bieden voor andere haarproblemen, zoals gespleten haarpunten of een droge hoofdhuid. Sinds kort is er ook een speciale shampoo bar voor krullend haar van het merk Aromaesti met biologische olijfolie en panthenol (provitamine B5).

Zero waste, maximaal resultaat
Naast het feit dat shampoo bars dus een uitstekende keuze zijn voor de verzorging van een krullenbos, heeft het nog een belangrijk voordeel. Een shampoo bar is een duurzame manier van haarverzorging. Zo bevatten vele shampoo bars, zoals de eerder genoemde Aromaesti bar, geen palmolie. Ook gaat een shampoo bar minstens zes keer zo lang mee als shampoo in een fles. Door over te stappen op shampoo bars zorg je niet alleen voor de allerbeste haarverzorging, maar bespaar je ook nog eens talloze flessen plastic in je badkamer!

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 10 x uit per jaar en is dé vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed