The Hair Project wordt uitgesteld naar najaar 2021

The Hair Project wordt uitgesteld naar najaar 2021

Omwille van de huidige impact van de corona-maatregelen en de onzekerheid hoe de komende periode zal evolueren heeft onze organisatie besloten om THE HAIR PROJECT uit te stellen naar het najaar; namelijk naar zondag 10 & maandag 11 oktober 2021 in Kortrijk Xpo.

Praktisch kon THE HAIR PROJECT volledig opgezet worden in een Corona-proof omgeving mits naleving van het handelsprotocol, m.a.w aan dezelfde voorwaarden die ook voor winkelcentra gelden. Echter, vanuit de overheid werden nieuwe strengere maatregelen uitgevaardigd die volledig inzetten op het beperken van onderlinge contacten. Bovendien dienen kapsalons opnieuw de deuren te sluiten. We zijn ervan overtuigd dat, zodra de moeilijkste periode met verplichte sluiting voorbij is, de kappers opnieuw de deuren van hun salon zullen openen met heel veel zin voor verantwoordelijkheid en met heel veel passie voor hun vak en klanten. Hun aandacht zal dan prioritair gaan naar het heropnemen van hun activiteit en hun business.

Een groeiend aantal partners uit de sector geeft dan ook aan dat februari-maart 2021 té vroeg komt om volop te kunnen genieten van de heropleving van de economie na de lockdown. THE HAIR PROJECT zal haar rol van ontmoetingsplatform voor de volledige kapperscommunity in geschiktere omstandigheden kunnen waarmaken in het najaar en zo ook de noodzakelijke relance helpen stimuleren. Om deze reden werd beslist om THE HAIR PROJECT te verschuiven naar 10 & 11 oktober 2021.

De verhuis naar het najaar dwingt ons naar een andere hallenconfiguratie. De standen komen in hal 1 & 6 en de shows & technical workshops zullen plaatsvinden in de XXL zaal: een afzonderlijke hal met comfortabele tribune die een optimale visibiliteit combineert met een volledige corona-proof opstelling.

Het team van THE HAIR PROJECT is optimistisch over de toekomst en wil de extra tijd graag gebruiken om de editie in de herfst van 2021 nóg sterker neer te zetten als ontmoetingsplek voor de kappersbranche. Want na maanden voornamelijk digitaal contact snakt de branche naar een gelegenheid om klanten, leveranciers en relaties live te ontmoeten in een setting die professioneel, aangepast en corona-proof is.

Deze komende editie wordt een hybride kappersevent. ‘Hybride’ betekent dat de ‘on-site’ beurs wordt aangevuld met een interactief online platform. Naast de fysieke vakbeurs in Kortrijk Xpo worden nieuwe digitale elementen toegevoegd aan THE HAIR PROJECT. Denk aan chatten en videomeetings tussen bezoekers en exposanten, live streaming van shows & technical workshops, een interactieve zoekmachine voor informatie over producten en noviteiten van de exposanten enz. Van deze functies kan je met je pc/mac, en als app op je gsm gebruik maken. Het is een efficiënte tool om waardevolle contacten te leggen binnen de kapperscommunity – zowel kort vóór, tijdens als nà THE HAIR PROJECT.

We houden eraan u, uw collega’s en uw loved ones het allerbeste toe te wensen in deze bijzonder uitdagende periode en kijken er al hard naar uit u in oktober 2021 te mogen ontmoeten.

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 10 x uit per jaar en is dé vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed