Onder de droogkap: Anouk van Anouk’s Hairfashion

Onder de droogkap: Anouk van Anouk’s Hairfashion

Onder de droogkap. Het moment om even een gesprek aan te knopen, rustig te lezen in je favoriete tijdschrift of op je telefoon de laatste nieuwtjes te lezen. Voor ons een mooi moment om een kapperszaak uit te lichten in ‘Onder de droogkap’. Vandaag is Anouk aan de beurt van Anouk’s Hairfashion!

Kun je iets kort vertellen over jouw kapperszaak, Anouk? 

Al van jongs af aan had ik een droom: kapster worden. Het was dan ook geen verrassing dat ik het kappersvak ging studeren. Na het behalen van mijn allround kappersdiploma ben ik fulltime als kapster gaan werken. Na het werken in verschillende salons had ik de nodige ervaring opgedaan om mijn eigen kapperszaak te beginnen: Anouk’s Hairfashion (te Beek, Gelderland). De kapsalon draai ik zonder personeel. Vooralsnog vind ik dit prima, het is namelijk lekker druk zo. 

Ook ben ik bezig om een salon te openen in Zevenaar, we zitten momenteel midden in de verbouwing hiervan. De planning is dat ik 3 dagen in Zevenaar ga knippen en 2 dagen in Beek. Vooralsnog werk ik dus alleen, maar wie weet wat de toekomst brengt!

Wat voor behandelingen bied je aan in je zaak? 

Ik knip mannen, vrouwen en kinderen. Ook bied ik kleurbehandelingen aan en epileer ik wenkbrauwen. Mijn klanten kunnen wat dat betreft een hele beautybehandeling krijgen.

Wat vind je het allerleukste aan je werk?

Eigenlijk vind ik alles leuk aan mijn werk, maar voornamelijk het werken met mensen spreekt mij aan. Wanneer ze tevreden de salon uit lopen, geeft mij dat echt voldoening. Ik heb zoveel passie in mijn werk en probeer dat ook over te brengen naar mijn klanten. Ik probeer mijn klanten altijd te prikkelen om voor een nieuw kapsel te gaan. Je moet natuurlijk wel weten bij welke klant je wat voorstelt. De een houdt van verandering en de ander wijkt liever niet teveel af. Het hierop inspelen maakt het werk uitdagend.

Waar ben je het meest trots op?

Poeh, dit is een lastige vraag… Wat veel mensen niet weten is dat ik het zeker niet makkelijk heb gehad gedurende mijn schoolperiodes – met name de basisschool. Ik werd veelal onderschat door de meesters en juffen. Om het kort te houden: ik had het gevoel dat ik het nooit goed deed. Ik heb destijds een enorme faalangst ontwikkeld. 

Gelukkig sta ik tegenwoordig sterk in mijn schoenen, mede door wat ik heb bereikt. Verder wil ik nog toevoegen dat er een uitzondering was: juf Monique! Haar ben ik enorm dankbaar. Zij geloofde in mij en wist dat mijn kwaliteiten op andere vlakken lagen. Met de opening van Anouk’s Hairfashion was zij er als verrassing bij. Dit was voor mij enorm emotioneel en mooi gebaar.  

Wat is jouw toekomstvisie? Waar wil je naartoe groeien met je zaak?

Ik hoop dat mijn aankomende salon in Zevenaar net zo’n succes wordt als de salon in Beek. Kortom: twee mooie salons die goed lopen en waar de klant met plezier naartoe gaat – en natuurlijk weer tevreden naar huis gaat. Ik hoop gewoon ontzettend mooie relaties met mijn klanten op te bouwen en mooie creaties te maken.

Wat staat er nog op je wensenlijstje? Wat zou je graag nog willen aanschaffen voor je bedrijf of welke opleiding zou je graag nog willen doen?

Op mijn wensenlijstje staat de salon in Zevenaar. Deze droom wordt momenteel verwezenlijkt. Wij zijn druk met klussen. Mijn wens is dat deze salon er net zo goed uit komt te zien als de salon in Beek. Ook lijkt het mij erg leuk om andere mensen te ontmoeten. De nieuwe locatie biedt deze mogelijkheid.

Wie vind jij zelf inspirerend in de industrie en volg je dan ook op de voet?

Via mijn Instagram account @anoukshairfashion volg ik verschillende kappersbedrijven. Ik haal hier enorm veel inspiratie uit. Hier en daar zie je andere werkmethoden en door bepaalde elementen toe te passen kom je weer tot nieuwe inzichten.

Wil jij ook meedoen aan de maandelijkse rubriek ‘Onder de droogkap’? Stuur een e-mail naar contact@tophair.nl en wij nemen contact met je op!

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 10 x uit per jaar en is dé vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed