Nieuwkomer van de maand augustus

Nieuwkomer van de maand augustus

Elke maand komen er weer een heleboel nieuwe kapperszaken bij. Ambitieuze kappers met een droom om hun eigen business te starten. Wij lichten graag elke maand een van deze nieuwkomers uit om hen een podium te geven. Deze maand is de ‘Top Hair nieuwkomer van de maand’ Beauty by Connie

Connie, gefeliciteerd met je nieuwe kapperszaak! Wanneer ben je begonnen met je nieuwe zaak en hoe heb je dat aangepakt?

In 2008 ben ik gestart als zzp’er. Ik begon met een kleine salon aan huis en na de geboorte van onze dochters ging ik over op ambulant werk, bruidswerken op locatie en gaf ik les aan de Nederlandse Kappersacademie. 

Uiteindelijk werd mijn aanbod te groot voor ambulant werk. Hierdoor wilde ik op zoek naar een salon ruimte. Op 11 januari ontving ik de sleutel en na 14 dagen klussen begon ik al met de eerst klanten knippen. Er stond nog niets! Geen voorraad, geen computer, ik kon nog geen koffie aanbieden, niets. Maar met mijn koffer kon ik al aan de slag in mijn eigen salon. Op 1 februari ging ik officieel open.

Wat vond je belangrijk aan de inrichting van je salon? Hoe heb je dit aangepakt?

De salon die ik huur was al een bestaande salon, geheel ingericht! Dat maakte het ontzettend interessant om meteen te kunnen starten. De vorige huurder had de muren fel rood geschilderd, maar ik wilde rust uitstralen. Ik heb dan ook gekozen voor natuurlijke kleuren. Er zit een groen/grijze verf op de muren. Het interieur was verder nog top dus daar maken wij nu nog gebruik van. Na alles geschilderd, gepoetst en ingericht  te hebben konden we aan de slag! 

Hoe was de lancering van je eigen salon? Heb je een feestje gehad of een lancering gedaan?

Op 1 februari gingen we officieel open. We hebben de weken ervoor zelf Langeraar en de omliggende dorpen geflyerd met een uitnodiging voor de opening. Ook hebben we deze op de social media kanalen gedeeld. De agenda stond die zaterdag volgeboekt! De hele ochtend heb ik nieuwe klanten mogen knippen. Vanaf 14.00 uur kwamen de genodigden voor de officiële opening. De rode loper lag uit en we hebben zelf voor hapjes en drankjes gezorgd. 

Hedske en Noor mooi gemaakt op Hedske haar trouwdag. Fotografie: Jamshid Mousavi

Wat vond je het allerspannendst aan het starten van je eigen salon?

Het allerspannendst vond ik toch wel de plek en de grootte van de salon. De salon heeft 8 werkplekken, veel te veel voor mij alleen natuurlijk. Van mijn vaste klanten wist ik dat ze zouden blijven, maar zou ik ook genoeg nieuwe klanten kunnen ontvangen om te groeien? Er hadden al meerder kapsters op deze locatie gezeten. De signalen uit de omgeving waren niet heel positief. Zie dan maar eens mensen naar je salon toe te krijgen…

Hoe gaat het met je salon? Is het gelukt om nieuwe klanten aan te trekken?

We hebben langzaam het vertrouwen gewonnen van nieuwe klanten. Wat we bieden is rust, ontspanning, een genietmoment voor jezelf. Iedere klant staat bij ons een uur geboekt. Hierdoor kunnen we de wens van de klant goed achterhalen en gericht advies geven. Elke klant ontvangt een ontspannende massage, inclusief verzorging met een hot-towel. Onze prijzen zijn all-in, geen verrassingen aan de kassa. Dat onze tarieven wat hoger liggen was even wennen voor sommige klanten, zeker in een dorp. Maar we hebben inmiddels wel bewezen dat we voor kwaliteit staan en daarnaast gezelligheid en ontspanning bieden. Niet zomaar een knipbeurt, maar een beleving.

Wat is jouw toekomstvisie? Waar wil je naartoe groeien met je zaak? 

Mijn belangrijkste doel is wat we nu hebben vasthouden. Een zo constant mogelijk team en de kwaliteit behouden door de behandelingen uit te blijven voeren zoals we dat nu doen. Ik hoef geen snelle groei of een heel groot team. Laat mij maar langzaam groeien.

Wie vind jij zelf inspirerend in de industrie en volg je dan ook op de voet?

Ik was vroeger enorm fan van Leco van Zadelhof, Richard Koffijberg en Tony en Guy. Leco zijn werk is vrouwelijk en elegant, daar houd ik zelf ook van. Ik kocht al zijn boeken en dat doe ik nog steeds als er weer een komt! 

Ben jij ook net gestart met je salon en wil je ook meedoen met deze maandelijkse rubriek? Stuur een e-mail naar contact@tophair.nl en wij nemen contact met je op!

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 10 x uit per jaar en is dé vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed