Nieuwkomer van de maand april

Nieuwkomer van de maand april

Elke maand komen er weer een heleboel nieuwe kapperszaken bij. Ambitieuze kappers met een droom om hun eigen business te starten. Wij lichten graag elke maand een van deze nieuwkomers uit om hen een podium te geven. Deze maand is de ‘Top Hair nieuwkomer van de maand’ Kelly van NR1 Hair & Beauty Bar!

Nou Kelly… je bent de Top Hair nieuwkomer van deze maand, maar het is niet de beste maand om open te willen gaan. Hoe gaat het met je?

“Tja inderdaad. Ik zou per 1 april open gaan met mijn salon, omdat ik vanwege een concurrentiebeding niet eerder open kon. Helaas stak half maart het coronavirus daar een stokje voor en is de opening van mijn salon NR1 Hair and Beauty Bar in Hellevoetsluis nog steeds uitgesteld. Het wordt een Hair & Beauty concept waarbij ikzelf een kappersalon run en de andere ruimtes verhuur aan schoonheidsspecialisten en nagelstylisten.”

Waarom wilde je graag een eigen business beginnen?

“Het was altijd al een wens om zelf een salon te openen toen ik heel jong was. Ik heb bijna 10 jaar bij de salon gewerkt waar ik begon als kapster, ondanks dat ik het daar heel erg naar mijn zin had, voelde ik aan alles dat het tijd was voor iets voor mezelf. Ik dacht: Als ik het nu niet doe, dan ga ik het waarschijnlijk nooit meer doen!”

Zoals je vertelde, heb je een pand gehuurd. Hoe ziet dit eruit?

“Ik heb een prachtig pand van 160m2 in een vestiging van Hellevoetsluis. Een grote ruimte met daarin kleinere ruimtes, waarbij ik twee ruimtes beschikbaar heb gesteld aan een schoonheidsspecialiste en nagelstyliste om te huren. Ik heb het pand vanaf 1 januari gehuurd om alles te kunnen verbouwen naar mijn wens.”

Wat vond je belangrijk aan de inrichting van je eigen salon? En hoe heb je dit aangepakt?

“Het belangrijkste vind ik dat de ruimtes goed zijn ingericht en dat het praktisch gezien werkt, want je moet er tenslotte elke dag zijn en werken. Ik begon dus met een goede en logische indeling. Samen met Inline heb ik de inrichting en de indeling gemaakt en vanuit daar hebben we verder gewerkt.”

Je hebt natuurlijk nog geen echte lancering kunnen doen, maar misschien heb je wel iets leuks gedaan toen je per januari begon met de verbouwing?

“Eind vorig jaar kreeg ik inderdaad de sleutel van het pand. Mijn tweelingzus en vriend hebben toen een mini feestje georganiseerd rondom de sleuteloverdacht. Dat was ontzettend leuk, want ik wist echt van niks! Een aantal vrienden en familieleden kwamen mee om te proosten op een nieuw hoofdstuk in mijn leven.

Het openingsfeest stond gepland op 4 april, maar heb ik helaas dus niet door kunnen laten gaan. Uiteindelijk heb ik wel een digitale opening gedaan op 1 april, met acties op social media en omtrent de lancering van mijn website. Ik vond dat ik dit moment toch niet zomaar voorbij kon laten gaan!”

Wat vond je het allerspannendst aan het starten van je eigen salon?

“Sowieso de onzekerheid die bij het ondernemen hoort. Bijvoorbeeld nu met corona. Gaan de klanten straks nog komen? Kan ik dit wel? Allemaal vragen die steeds door mijn hoofd rondspoken. Gelukkig hebben al veel van mijn vaste klanten mij al gevonden, dus dat is echt een heel prettig gevoel.”

Fotografie door: Angelique Scherpenisse

Hoe was de digitale lancering van je salon? Zijn mensen enthousiast?

“Jazeker! Ondanks dat ik dus nog niet fysiek open kan, worden er wel al veel producten, giftcards en home verfkits verkocht. Ik mag echt niet klagen!”

Wat is je toekomstvisie? Waar wil je graag naartoe groeien?

“Ik kan niet wachten om écht open te gaan. Ik wil dolgraag een mooie salon neerzetten waar service en persoonlijk & eerlijk advies bovenaan staan! Mijn droom is om mijn salon in de toekomst uit te breiden met personeel.”

Wat staat er nog op je wensenlijstje?

“Naast mijn eigen salon werk ik ook nog in de salon als freelancer voor Goldwell. Daardoor ben ik altijd op de hoogte van de laatste trends en trainingen. Ik ga mij daarnaast nog wel specialiseren in het knippen van krullen bij Curlsys en daarnaast wil ik mij verder ontwikkelen op het gebied van haarextensions. Ook ben ik bezig met een webshop, aangezien ik daar nu toch meer tijd voor over heb!”

Ben jij ook net gestart met je salon en wil je ook meedoen met deze maandelijkse rubriek? Stuur een e-mail naar contact@tophair.nl en wij nemen contact met je op!

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 10 x uit per jaar en is dé vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed