Nederlandse Beauty School viert 40-jarig jubileum

Nederlandse Beauty School viert 40-jarig jubileum

De Nederlandse Beauty School viert dit jaar, 2024, haar 40 jarig bestaan. 40 jaar maar liefst waar de nummer 1 opleider in de wereld van Beauty het presteert om jaarlijks meer dan 500 studenten klaar te stomen om van hun passie hun beroep te maken. Want daar gaat het om bij de Nederlandse Beauty School. Van passie tot professional in 1 jaar hard werken om daarna als specialist aan de slag te gaan.

Gedurende de afgelopen 40 jaar heeft de Nederlandse Beauty School meebewogen met de verschillende wensen en ontwikkelingen in de markt. Klein gestart en uitgegroeid tot een instituut met verschillende vestigingen gelegen in de grote steden van Nederland. Nu al meer dan 15 jaar gevestigd in zowel Rotterdam als Amsterdam met drie vestigingen. Voor de Nederlandse Beauty School de juiste samenstelling om zo een belangrijk deel van de markt te kunnen bedienen. Sinds 2018 opende het instituut een tweede vestiging in Amsterdam.

Maar liefst 4 decennia lang toonaangevend in de Beauty Educatie Branche

“We zagen een significante toename in het aantal aanmeldingen voor de schoonheidsspecialiste en de nagelstyling opleidingen. En dat werd alleen maar meer. Een nieuwe locatie volledig toegespitst op Nagelstyling en Schoonheidsspecialiste beantwoordde vervolgens exact die behoefte aan meer kwaliteitsopleidingen” aldus Mark Schors, Commercieel Directeur van de Nederlandse Beauty School.

Deze uitbreiding binnen regio Amsterdam zorgde voor meer positieve ontwikkelingen. Het instituut werd al snel benaderd om partner te worden van het ROC Amsterdam Zuid. De Nederlandse Beauty School werd onderdeel van een nieuw opleidingsinitiatief van het ROC waarbij in een relatief korte periode een combinatie van Schoonheidsspecialiste- en Kappersopleidingen worden samengevoegd onder de naam ‘New Beauty’. Samen met gerenommeerde Partners uit de branche draagt de Nederlandse Beauty School bij aan dit inmiddels succesvolle initiatief middels het leveren van de high-end locatie en alle beschikbare kennis betreffende de twee thema’s.

Een ander mooi initiatief wat de samenwerking met het ROC Amsterdam Zuid oplevert is het gezamenlijk ontwikkelen van Nagelstyling en Nail Artist opleidingen welke afgerond kunnen worden met niet alleen een diploma van de Nederlandse Beauty School meer tevens een officieel MBO (deel)-certificaat. De opleidingen zijn zo ontwikkeld dat ze voldoen aan de landelijk gestelde eisen van de overheid. Zo kunnen de studenten van de Nederlandse Beauty School examen doen onder toezicht van examinatoren van het ROC en daarmee een MBO (deel)-certificaat behalen.

Ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan heeft de Nederlandse Beauty School besloten er niet alleen een feestelijk jaar van te maken maar tevens haar studenten te belonen met een keuze uit 4 gratis te volgen opleidingen. En keuze uit de opleidingen Eyelash en Eyebrow, Henna Brows, One-by-One en Lingerie Design zijn geselecteerd voor de studenten die in 2024 een opleiding besluiten te volgen.

Al met al gebeurt er gelukkig nog meer dan genoeg in de zich snel ontwikkelende Beauty Branche waar de Nederlandse Beauty School de komende 40 jaar graag nog een grote rol wil blijven spelen door middel van het leveren van goed opgeleide Beauty Professionals.

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 10 x uit per jaar en is dé vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed