Know How: de zijscheiding

Know How: de zijscheiding

In de rubriek KNOW HOW leggen we je uit hoe je de vetste kapsels, de prachtigste vlechten en de prachtigste krullenbos creëert! In deze Know How: de zijscheiding!

De zijscheiding was nooit echt verdwenen, maar is weer helemaal terug. Zijscheidingen en fringes zijn geweldige aanvullingen op korte coupes, halflange bobs en langere lagen. Het is een van de makkelijkste manieren om dit seizoen on trend te zijn zonder er veel voor te hoeven doen. Maar hoe makkelijk is het om de scheiding te veranderen? Topstylist Sam Villa, medeoprichter en Chief Creative Officer van Sam Villa en Global Artistic Ambassador voor Redken, legt uit hoe je het haar kunt ‘leren’ om een andere richting op te vallen.

“De middenscheiding is al zo lang populair dat het haar de neiging heeft om daar te ‘willen wonen’. Je moet er dus aan werken om de wortelrichting te veranderen, in feite het haar aan de basis veranderen, zodat het naar de zijkant valt,” legt Villa uit.

Hoe verander je de scheiding van het haar

– Breng een mousse of lotion aan op nat haar bij de wortels.
– Gebruik de punt van een kam om een zijscheiding te maken.
– Gebruik de fijne tanden van de kam om het groeipatroon glad te strijken en te resetten. Dit doe je door het haar naar de zijkant te kammen terwijl je met een föhn vanaf de wortels richting de gewenste richting blaast.

Een kam werkt beter dan een borstel omdat die het haar dichter bij de wortel kan grijpen. De fijne tanden zorgen ook voor meer spanning bij het omleiden.

Hoe lang duurt het om het haar voordat het setteled in een vaste zijscheiding? Dat hangt af van hoe vaak het haar wordt gewassen. Als het niet te nat wordt zou het haar op zijn plaats moeten blijven zitten. Dan zal het haar vroeg of laat automatisch in het nieuwe patroon vallen.

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 10 x uit per jaar en is dé vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed