Know How: Face Framing Fringe

Know How: Face Framing Fringe

In de rubriek KNOW HOW leggen we je uit hoe je de vetste kapsels, de prachtigste vlechten en de prachtigste krullenbos creëert! In deze Know How: Face Framing!

“Face framing fringe is een fantastische manier voor klanten die pony’s uitgroeien om een beetje pit te behouden zonder een hele nieuwe coupe te hoeven nemen,” zegt Jamie McDaniel, Sam Villa Ambassadeur. Deze gezichtsbepalende pony zorgt voor een korte knaller in het midden en lengte aan de zijkanten. Perfect voor steil of krullend haar. Ze worden op een vergelijkbare manier geknipt, maar met een andere benadering van de schaar om de veerkracht van de krul te compenseren. Leer hier hoe.

Stijl haar

– Kan nat of droog worden geknipt. Zorg er bij droog knippen voor dat de afwerking precies zo is als het haar natuurlijk ligt, zodat de lengte precies goed is.
– De zijkanten worden losgemaakt van het midden om een lengte aan de zijkanten te geven. Visueel mengen van de zijkanten kan op twee manieren:
o Gebruik overrichting (waardoor een naadloze mix ontstaat van kort naar lang met lengte en gewicht in de tegenovergestelde richting waarin het haar getrokken wordt)
o Gebruik de Sam Villa Signature Series 6.5″ Reversable Blending Shear om het haar los te maken (waardoor de uiteinden zachter worden en het midden van het haar zwaarder wordt).
o Combineer beide technieken om de zwaarte en het gewicht te verminderen, evenals de tijd die nodig is om te mengen.
– Gebruik een knipkam voor controle – de brede kant is goed om het haar in de juiste richting te bewegen, en de fijne kant is goed om alle haarkorrels glad te strijken en te verfijnen voor het knippen.

Krullend haar

– Kan nat of droog worden geknipt. De meesten geven echter de voorkeur aan droog knippen om te voorkomen dat ze worden misleid door de terugvering van de krul.
– Gebruik bij krullend haar eerder de vingers dan een kam om zo min mogelijk spanning op de krullen te zetten. De brede kant van een knipkam kan worden gebruikt om het haar glad te strijken en op zijn plaats te houden, gebruik daarna de vingers voor de rest van de knipbeurt. Nat knippen en de vingers gebruiken om het krulpatroon uit te schudden voor het knippen helpt de spanning te verminderen en de lengte beter te beheren. Het is altijd gemakkelijker om meer lengte te knippen als het droog is.
– Krullend haar heeft zachte gebogen lijnen, dus gebruik bij het knippen zigzaglijnen voor verspreiding en een Sam Villa Artist Series 6″ schuifschaar. Deze scharen hebben gebogen bladen voor de zachtste snit. Overrichting geldt nog steeds, maar een schuifschaar helpt om voldoende gewicht in het midden en de punten te houden zodat het haar niet pluizig lijkt. En in plaats van een rechte/stompe lijn te knippen, knipt een diepe punt de uiteinden voor extra zachtheid.

 

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 10 x uit per jaar en is dé vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed