Know how: Mod Shag

Know how: Mod Shag

In de rubriek KNOW HOW leggen we je uit hoe je de vetste kapsels, de prachtigste vlechten en de prachtigste krullenbos creëert! In deze Know How: Mod Shag!

Roger Molina, Sam Villa ArTeam en Master Stylist bij Lunatic Fringe, laat zien hoe je een mod shag styled. Deze Mod Shag is geïnspireerd door het duo gender persona van de jaren 80 en 90.

– Begin met de franje (laat lang voor het mysterieuze type klant). Knip een leidraad in het midden en over direct naar de andere kant om lengte te krijgen. Maak een diagonale lijn van het midden naar de ooghoek.

– Hetzelfde geldt voor de omlijsting van het gezicht. Bouw een lijn op met diagonale backangles en diagonale cutting lines. Knip in punten voor meer textuur en gebruik stompe lijnen voor fijner haar.

– Volg de natuurlijke elementen van de krullende textuur. Begin met het aanbrengen van een lichte en zachte leave-in conditioner zoals Redken Acidic Perfecting Leave-In Treatment for Damaged Hair op zeer nat haar. Borstel in delen en scrunch om de krul te bevorderen.

– Laat even drogen aan de lucht en gebruik dan een Sam Villa Light Professional Ionic Hair Dryer en diffuser met Cult + King Style en scrunch. Schud de krullen uit met meer Style of een lichte finishing olie.  

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Roger molina (@rogermolinahair)

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 10 x uit per jaar en is dé vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed