Kan het stylen van je haar de oorzaak zijn van haaruitval?

Kan het stylen van je haar de oorzaak zijn van haaruitval?

Een artikel om te kopiëren en aan je klanten mee  te geven. Hoewel het vaker verband houdt met genetica of hormonen, kan haarverlies ook het gevolg zijn van levensstijl en omgevingsfactoren. Velen van ons stylen ons haar dagelijks zonder rekening te houden met de tol die stylen van dat haar aan haaruitval kan bijdragen. Laten we eens kijken hoe het stylen van je haar kan bijdragen aan haarverlies en, belangrijker nog, wat je kunt doen om het te stoppen.

Borstelen

Borstelen is niet slecht voor je haar, hoewel op de verkeerde manier of op het verkeerde moment borstelen de haarschachten of zelfs de haarzakjes kan beschadigen, dus je moet voorzichtig zijn.

Borstelen of kammen mag alleen worden gedaan als het haar droog is. Nat haar is gevoelig voor beschadiging, dus borstel je haar niet als je bijvoorbeeld voor het eerst uit de douche komt. Zacht zijn bij het borstelen is ook belangrijk. Agressieve handelingen kunnen schade aan de haarschacht veroorzaken, of zelfs tot gevolg hebben dat het haar rechtstreeks uit de hoofdhuid wordt getrokken. Gebruik altijd een kam met wijde tanden en begin met borstelen vanaf de haarpunten voordat je naar uw hoofdhuid gaat om eventuele schade te minimaliseren.

Warmte Styling

Het gebruik van verwarmde hulpmiddelen op je haar, zoals haardrogers, stijltangen en krultangen, kan schade veroorzaken, waardoor het haar droog, zwak en vatbaar voor breuk wordt, wat bijdraagt ​​aan haaruitval.

Het is een wijs idee om te proberen het dagelijks gebruik van verwarmd gereedschap te vermijden, zodat je haar twee of drie dagen per week rust krijgt. Het is ook raadzaam om de lage warmte-instellingen op uw apparaten te gebruiken, indien beschikbaar. Hitte werendesprays zijn een andere manier om schade te minimaliseren  Er zijn er veel op de markt die op het haar moeten worden aangebracht voordat deze te hete stylingtools worden.

Verven

Het veranderen van de kleur van je haar kan ook bijdragen aan haaruitval, vooral als je je haar nooit rust gunt van het verven of als je zeer agressieve chemicaliën gebruikt, zoals een bleekmiddel.

De chemicaliën die in haarverf worden aangetroffen, zoals ammoniak en waterstofperoxide, kunnen haar zelfs losmaken, wat resulteert in verlies. Bovendien zorgt het wrijven en kammen dat nodig is om haar te verven vaak alleen maar tot meer verlies. Bovendien verzwakken de chemicaliën in verfproducten de haarschacht, waardoor breuk en mogelijk verlies toenemen. Het is altijd een goed idee om zo veel mogelijk een pauze te nemen van het verven van haar of chemische behandelingen. Overweeg ook semi-permanente kleurstoffen of highlights, omdat deze minder schadelijk zijn voor het haar. Diepe conditioners werken ook goed om gekleurd haar gehydrateerd en gezond te houden.

Strakke kapsels

Tractie Alopecia is een andere naam voor haarverlies als gevolg van stress of spanning op de haarzakjes. Dit type haaruitval kan ontstaan ​​door simpele dingen, zoals je haar elke dag in een zeer strakke stijl vastbinden, of het constant laten vlechten in stijlen zoals cornrows/braiths/dreadlocks.

Als je kunt, probeer je haar dan alleen bij bepaalde gelegenheden strak te trekken of, als je het vaak strak moet hebben, maak het dan losser, vooral rond de haarlijn die gevoelig is voor beschadiging. Het is raadzaam om niet langer dan drie maanden achtereen strak gevlochten kapsels te dragen.

Haarextensies

Haarextensies kunnen goed werken om lengte en volume aan haar toe te voegen, maar overmatig gebruik is helaas een andere goed gedocumenteerde oorzaak van Tractie Alopecia.

Als u haarextensies overweegt, kan je het beste deskundig advies inwinnen over het type dat het beste bij je past. Het is ook de moeite waard om te overwegen hoe je ze in je haar kunt laten passen, omdat dit een verschil maakt voor de mogelijke schade die kan worden veroorzaakt. Het is belangrijk dat je extensions maar voor een beperkte periode in je haar hebt, zodat je haarzakjes de tijd hebben om te rusten en te herstellen van eventuele beschadiging.

De oorzaak van Tractie Alopecia

Als extensies of cornrows/braiths/dreadlocks worden aangebracht heeft men meestal de neiging omdat zo strak mogelijk te doen. De spanning echter die op het haar komt te staan werkt door naar de haarfollikel. Als de spanning te lang op die haarfollikel komt te staan geeft het haar het op een gegeven moment op en stopt met groeien. Kale plekken kunnen daarvan dan de oorzaak zijn.

Gegroet,
Hans J. Diks

Hans J. Diks

Hans J. Diks is dé expert in haarproblemen. Hij heeft al meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van de haarproblemen zowel medisch als niet-medisch.

Meer weten? Kijk op:
www.haarproblemen.nl

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 10 x uit per jaar en is dé vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed