Interview Juliette Den Ouden #deel2

Interview Juliette Den Ouden #deel2

In het vorige stuk wat je in juli kon lezen over Juliette spraken we haar over haar passie, inspiratie en missie in het vak. Een van haar missies en passies is dat ze zicht altijd inzet voor goede doelen. Daarom is zij ook een non-profit organisatie aan het opzetten om mensen met albinisme te helpen.

Je bent nu een non-profit organisatie aan het opzetten om mensen met albinisme te helpen, Kan je wat meer vertellen over dit plan?
Klopt! Mensen met Albinisme in Afrika hebben een gemiddelde levensverwachting tussen de 15 en 30 jaar. Dit wegens een verhoogde kans op huidkanker, of dat ze in sommige delen zelfs niet veilig zijn door Jagers. Mensen met Albinisme missen melanine in de huid waardoor ze geen natuurlijke bescherming hebben tegen zonnestralen. In Afrika leven veel meer mensen met Albinisme dan over de rest van de wereld. Helaas zijn velen niet veilig door witch docters, of zijn afgestoten door hun ouders.

Er is een save house genaamd “Mary Mother God” in Lamadi een klein dorpje in Tanzania waar meer dan 100 kinderen met Albinisme opgevangen zijn en worden verzorgd. Hier krijgen ze ook educatie, helaas is er geen geld voor goede voeding of dokters kosten als er iemand ziek wordt en hierdoor overleiden de kinderen. Graag zetten we ons in met Unity for Albinism in het steunen van deze save house en zijn we de eerste fundraising gestart voor een jaar lang goed voedsel voor deze 100 kinderen met als volgend doel het kopen van een stuk land voor het “feed yourself project”, Waarbij genoeg landbouw geoogst kan worden en vee kan leven wat ook voor voedsel zorgt. Plus er kunnen samenwerkingen ontstaan met andere communities zodat er ook geld gegenereerd kan worden waardoor het probleem van te weinig goede voedsel en geld geen probleem meer is. Daarnaast ondersteunen we “stichting Albinism in Afrika” welke zich inzet in het tegen gaan van huidkanker voor mensen met Albinisme in Afrika. Alleen hebben zij geen financiële support om een container met zonnebrandbescherming te verschepen naar verschillende landen in Afrika. Wij zijn de fundraising gestart ook met als doel 1 container met 1037 liter zonnebrand bescherming te schippen naar Afrika zodat deze mensen met Albinisme wel beschermd zijn tegen huidkanker. Plus we hopen op meer naamsbekendheid voor deze stichting waardoor zij in de toekomst ook dit probleem niet meer hebben maar tot die tijd zetten wij ons graag hiervoor in!

Wat betekent dit project voor jou persoonlijk?
Voor mij is het een levens missie geworden, ik word er zo emotioneel van als ik hoor dat die mensen daar in sommige gebieden niet veilig zijn wegens jagers en op brute wijze worden afgeslacht of de veiligheid niet kennen van ouders te hebben. Daarnaast natuurlijk niet veilig om buiten te zijn wegens huidkanker en velen een leven hebben in de schaduw zoals het binnen blijven en schuilen voor de zon. Sommige mensen hebben gewoon brandwonden van de zon. Dus ja het betekend voor mij heel veel en hoop dat we met z’n alle hier een handje aan bij kunnen dragen. Ik weet dat het mogelijk is en daarom maken wij ons hier hard voor!

Tevens is het een persoonlijke transformatie geweest van jaren, door het velen reizen voor mijn werk zie ik zoveel over de wereld wat ook echt een reflexie is geweest. Daarom hoop ik naast de awareness die ik graag creëer voor dit goede doel ook dat het mensen hier in Nederland inspireert en dat het ogen doet openen. Want we hebben het hier helemaal niet zo slecht. Wees dankbaar voor wat je hebt en wees lief voor elkaar. 


Voor mij is het een levens missie geworden

Hoe ben je op deze organisatie gekomen? Met wie werk je samen om dit mogelijk te maken?
Het is een proces geweest van jaren! 6 jaar geleden fotografeerde we met ons creatieve team Fotograaf Michelle van Dijk en Retoucher Zilla van den Born een bloedmooie jongen die albinisme heeft. Hij vertelde zijn verhaal dat hij werd gepest omdat hij anders was. Dit raakte ons zo erg dat we juist mensen met Albinisme en vitiligo zijn gaan fotograferen op een hele powerfull way. Met de gedachten we zijn allemaal gelijk al zie je er anders uit zoals flaporen, spleet tussen je tanden, Albinisme, Vitiligo etc. en dat dit juist je Authentiek maakt. In 2019 had ik 1 foto toegevoegd aan mijn Coiffure award collectie om meer aandacht hiervoor te wekken. Hiermee wonnen we maar liefst 2 prijzen bij de Coiffure award en hadden we veel media-aandacht waarmee we onze boodschap hebben kunnen verspreiden. In 2019 gaf fotograaf Michelle van Dijk ook haar eerste expositie met het project “The work of Contrast” In Miami (dit was een expositie van de foto’s met mensen met Albinisme en vitiligo) waarna de foto’s online kwamen. Dit is tijdens black lives matters online viraal gegaan. Dit was voor ons het moment dat we dachten als we nu al zoveel impact kunnen maken laten we ons dan inzetten voor het goede doel!

Zo zijn we ons proces begonnen en hebben we steeds meer onderzoek gedaan tot we uitkwamen bij de witch docters en dat mensen met Albinisme in sommige delen in Afrika niet veilig zijn en zelfs op brute wijze worden afgeslacht omdat men gelooft dat er medicatie van ledematen en bloed gemaakt kan worden. Dit brak ons en zijn we ons verder gaan verdiepen hoe wij ons kunnen inzetten om meer awareness te creëren en de bevolking daar te kunnen helpen. 

Wat kunnen andere mensen doen om deze organisatie te supporten?
Het zou zelfs fantastisch zijn als andere willen helpen met meer awareness te creëren! Samen hebben we een groter bereik en kunnen we hier verschil in maken. Het project kan gedeeld worden op sociale media waardoor we met zijn alle impact kunnen maken.  Ik heb een tijdelijke landingspagina gemaakt met meer informatie over het project, ons doel en de fundraising donatie button. Als deze gedeeld kan worden zou dat fantastisch zijn. Zo zien veel meer mensen het en zou mooi zijn als die mensen het ook oppakken en massaal gaan delen waardoor we een nog grotere impact kunnen maken. www.Unityforalbinism.com is de link of scannen van de QR code. Uiteraard zou het ook heel mooi zijn als mensen kunnen helpen met een donatie, waardoor we ook echt een Container met zonnebrandcrèmes kunnen verschepen. En de kinderen in het save house goed eten kunnen geven tot we het Feed yourself project gestart zijn.

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 10 x uit per jaar en is dé vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed