Ilkay Sökmel wint Coiffure Award Heren regio Zuid

Ilkay Sökmel wint Coiffure Award Heren regio Zuid

14 mei zijn de winnaars van de Coiffure Awards bekendgemaakt tijdens hét kappersevenement van het jaar. Ilkay Sökmel, van Sjenkels in Rotterdam, wint Coiffure Award in de categorie Heren regio Zuid. Tijdens deze 31e editie van de Oscars onder de kappersprijzen ging wederom een gerenommeerde nationale en internationale jury in beraad.

Ilkay Sökmel over de voornaamste reden om mee te doen aan de Coiffure Award en het mooiste moment uit zijn carrière: “Ik wil mezelf uitdagen en mijn passie en craftsmanship uitvoeren. Mijn mooiste moment is het besef dat ik dacht: wauw ik kan mensen nog mooier maken.”

Ik wil mezelf uitdagen

Emma Heesters zingt, This Is Beethoven! zorgt voor een spetterende afterparty en Beau van Erven Dorens on stage

Na een aantal onzekere jaren was het een verademing om met zoveel zekerheid en enthousiasme het mooiste kappersgala van het jaar voor te bereiden. BN’ers, journalisten, genomineerden en genodigden verschenen in stijl op de rode loper, die voor Studio21 te Hilversum was uitgelegd. Tijdens het Coiffure Award gala werden er maar liefst 14 Awards uitgereikt. De presentatie lag in de handen van de immer charmante Beau van Erven Dorens, Emma Heesters zette de zaal op z’n kop tijdens haar muzikaal intermezzo en met liveband This is Beethoven! ging het dak eraf tijdens de afterparty.

Spectaculaire show door Mark van Westerop

Schwarzkopf Professional presenteerde diens Essential Looks collectie, ditmaal door middel van een video en een tableau vivant van modellen tijdens de ontvangst. Laura van de Graaf (Schwarzkopf Professional): “Opnieuw was het gala helemaal uitverkocht. Het geeft een enorm trots gevoel om te merken dat de Coiffure Award nog altijd HET belangrijkste evenement in de kappersbranche is. Schwarzkopf Professional brengt met de Coiffure Award een ode aan het vakmanschap van kappers. We ontvingen weer prachtige inzendingen, de deelnemers dagen elkaar uit tot het allerhoogste niveau.”

De deelnemers dagen elkaar uit tot het allerhoogste niveau

Als onderbreking van de uitreiking van de awards was het podium voor Mark van Westerop, Hairdresser of the Year 2022. Zijn show, getiteld Blank Canvas, staat voor een nieuw begin, startend vanuit totale vrijheid zonder regels. Mark kreeg uit handen van Ilham Mestour de Hall of Fame award overhandigd, omdat hij in 2022 voor de 3e maal de titel Hairdresser of the Year behaalde.

De overige winnaars

Naast de 4 onderscheidingen voor Arjan Bevers werden er nog 9 Coiffure Awards uitgereikt. Hakan Alacali won de eerste prijs voor de categorie ‘dames in regio Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel’. Bjorn la Tulippe werd eerste in de categorie ‘dames in de regio Utrecht, Zuid-Holland en Gelderland’ en Juliette den Ouden nam de award mee naar huis voor het onderdeel ‘dames in regio Noord-Holland en Flevoland’. Louise Vlaar won in de categorie ‘heren Noord’ en voor de ‘heren Zuid’ mocht Ilkay Sökmel de award in ontvangst nemen. In de categorie ‘Avant-Garde’ won Monique van Baal uit Zeist terwijl Dagmar Goede de bijzondere prijs van ‘Schwarzkopf Hair Color Technician of the Year’ in ontvangst nam. De ‘Consumer Award’, die ook dit jaar werd gekozen door het Nederlandse publiek, ging naar Paula Herbrink. Tot slot werd Dorien van Hoof door de jury geprezen als ‘Young Talent’. ​​De ANKO Ondernemers Award werd uitgereikt aan Ria Dierking.

Over de Coiffure Award

De Coiffure Award is de belangrijkste onderscheiding binnen de Nederlandse kappersbranche en wordt dit jaar voor de 31e keer georganiseerd door Schwarzkopf Professional, ondersteund door de ANKO en mediapartner Coiffure Media Group. Een nominatie voor een van de dertien categorieën is vergelijkbaar met de prestige van een Oscarnominatie; het geldt als internationaal keurmerk voor uitgesproken professioneel talent. Het winnen van één van de Coiffure Awards, uiteenlopend van Young Talent tot de ultieme Hairdresser of the Year-titel, is bepalend voor de carrière van de betreffende kapper en de reputatie van zijn of haar salon. Inzending bestaat uit een professionele fotoserie van haarmode waaruit een vakjury de finalisten selecteert. De tweede jurering ronde vindt plaats in Londen door een selectie Britse topkappers. Nadat de resultaten bij elkaar zijn opgeteld zijn alle nominaties en winnaars bekend. De winnaars van de Pers Award & Consumer Award worden door respectievelijk een persjury en het publiek gekozen. De Coiffure Award uitreiking is een groots glamour event en haartrend spektakel waar jaarlijks, normaliter, circa 1000 Nederlandse kappers en celebrities uit de mode-, beauty-, media- en muziekindustrie bij aanwezig zijn.

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 10 x uit per jaar en is dé vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed