De zoektocht naar de heilige graal

De zoektocht naar de heilige graal

Het grootste probleem bij haartransplantaties is veelal het tekort aan donorhaar. Daarom moet zorgvuldig bekeken worden of de huidige haaruitval nog verder kan gaan en tot hoe ver. 

Er zijn momenteel medicijnen in de markt die verdere haaruitval kan voorkomen maar zoals bij veel medicijnen werken die niet bij iedereen. Die medisch erkende medicijnen zijn:

  • Finasteride (alleen voor mannen)
  • Dutasteride (Idem)
  • Minoxidil Voor zowel mannen als vrouwen)

Het donorhaar

Het donorhaar komt uit het achterhoofd uit het gebied dat nooit kaal wordt. Het erfelijk onbelaste deel van het hoofd dus.  Omdat het mogelijk kale gebied groter kan zijn / worden dan het donorgebied moet zorgvuldig gekozen worden waar het te transplanteren haar wordt geplaats.

De zoektocht

Een aantal bedrijven dachten dat het klonen van haarfollikels de oplossing kon bieden  en naarstig ging men op zoek naar die mogelijkheid om zodoende stamcelhaartransplantaties mogelijk te maken, de heilige graal vinden dus. Ze zijn al een aantal jaren bezig meer de toepassing van stamcelhaartransplantatie lijkt nog ver weg. Ik volg de vorderingen nauwkeurig maar zie al voorspellingen dat het nog wel tussen de 5 tot 10 jaar kan duren voordat het zover is.

Hairclone

Deze firma loopt vooruit op de toepassing in de praktijk. Als je denkt dat je in de toekomst mogelijk kaal kan worden bieden zij de mogelijkheid om nu al een aantal erfelijk onbelaste follikels uit het achterhoofd te halen en die in te vriezen. Zodra dan de mogelijkheid daar is om stamcelhaartransplantaties in de praktijk uit te voeren worden jouw ingevroren follikels ontdooid om na vermenigvuldiging te transplanteren.

Topspelers van Stamcelhaartransplantatie-markt:

  • APEX Biologix
  • Belgravia centrum
  • Kerastem
  • RepliCel
  • Stemcell-technologieën
  • Histogen
  • Glofinn

 

Bron: Hairbusters
www.haarproblemen.nl/boeken

 

 

Gegroet,
Hans J. Diks

Hans J. Diks

Hans J. Diks is dé expert in haarproblemen. Hij heeft al meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van de haarproblemen zowel medisch als niet-medisch.

Meer weten? Kijk op:
www.haarproblemen.nl

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 10 x uit per jaar en is dé vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>