Nieuwkomer van de maand mei

Nieuwkomer van de maand mei

Elke maand komen er weer een heleboel nieuwe kapperszaken bij. Ambitieuze kappers met een droom om hun eigen business te starten. Wij lichten graag elke maand een van deze nieuwkomers uit om hen een podium te geven. Deze maand is de ‘Top Hair nieuwkomer van de maand’ Rosina The Hairstylist.

Rosina, gefeliciteerd met je nieuwe kapperszaak! Wanneer ben je begonnen met je nieuwe zaak en hoe heb je dat aangepakt?

“Ik ben met mijn onderneming op 1 maart 2020 begonnen. Mijn voormalige werkgever maakte in december 2019 kenbaar te gaan stoppen, toen moest ik op zoek naar iets nieuws. Ik was er al snel over uit dat ik als zzp’er aan de slag wilde gaan. 

Ik had een collega die in hetzelfde schuitje zat, en zij had een grote ruimte om als salon te verbouwen. We hebben toen besloten om samen het avontuur aan te gaan. Ik huur stoelen bij haar, maar heb wel mijn eigen onderneming. Zo is mijn droom om als zzp’er aan de slag te gaan uitgekomen, maar heb ik wel een salon die van alle gemakken is voorzien.”

Wat vond je belangrijk aan de inrichting van je salon? Hoe heb je dit aangepakt?

“Aangezien het niet mijn eigen salon is had ik niet alle inspraak, maar ik werd wel bij de inrichting betrokken. We vonden het vooral belangrijk dat er een goede sfeer heerst in de salon. De klant moet zich thuis en welkom voelen zodra ze binnenstapt, maar wel met een moderne, stoere twist. We hebben deze look gecreëerd door gebruik te maken van hout en mat zwart staal. Daarnaast hebben we gezorgd voor goede daglicht lampen en een luchtzuiveringssysteem.”

Hoe was de lancering van je eigen salon? Heb je een feestje gehad of een lancering gedaan?

“De dag voordat we open gingen voor klanten, hadden we een kleine receptie voor familie en vrienden. De reden dat we het feestje klein hielden was door het coronavirus. Veel mensen durfden niet in grote groepen te komen. Voor de klanten hadden we een maand met openingsacties, bijvoorbeeld hapjes en een Cava.”

Wat vond je het allerspannendst aan het starten van je eigen salon?

“Ik vond het vooral lastig dat ik maar kort de tijd had om alles op te zetten voor mijn nieuwe salon. In december kreeg ik te horen dat ik vanaf 1 maart geen baan meer zou hebben, dus dat is vrij kort dag. Daarnaast is december een drukke periode, waardoor ik in januari pas alles in gang heb gezet voor mijn nieuwe zaak. Ik heb toen moeten nadenken over de branding van mijn zaak, vergunningen regelen, de salon verbouwen… Ik heb wel eens wakker gelegen, omdat ik bang was dat niet alles op tijd af zou zijn.”

Fotografie door: Rudy Jansen

Hoe gaat het met je salon? Wordt er goed op gereageerd bij jou in de regio?

“De salon gaat super goed! Ik had al een behoorlijke klantenkring van de 10 jaar die ik werkte bij mijn voormalige werkgever. Deze salon ging sluiten, waardoor bijna alle klanten met mij mee zijn gegaan. Daarnaast zijn er ook wat nieuwe klanten bijgekomen, mooi om te zien hoe iets nieuws weer andere klanten trekt. Vanaf het begin was het super druk en ben ik weken vooruit volgepland.”

Wat is jouw toekomstvisie? Waar wil je naartoe groeien met je zaak?

“Voor nu, zeker met de coronacrisis, is het vooral fijn dat er continuïteit is. Ik hoop dat ik het na een jaar het nog steeds zo druk mag hebben. Ik heb wel altijd veel ambitie, dus ik sluit het niet uit dat er in de toekomst misschien een groter pand gaat komen wat echt van mijzelf is. Misschien zelfs met werknemers… Maar voor nu ben ik erg blij met hoe de zaken gaan!”

Wat staat er nog op je wensenlijstje? Wat zou je graag nog willen aanschaffen voor je bedrijf of welke opleiding zou je graag nog willen doen?

“Ik wil altijd leren en nieuwe kennis opdoen. Daarom heb ik al een communicatieve vaardigheden cursus en een social media cursus gevolgd. Ik wil zeker nieuwe cursussen blijven volgen om nog meer te leren.”

Wie vind jij zelf inspirerend in de industrie en volg je dan ook op de voet?

“Ik volg niet echt iemand op de voet, maar ik volg heel veel verschillende mensen op Instagram. Dat is voor mij de perfecte plek om inspiratie op te doen. Ik ben bijvoorbeeld erg fan van Wella, Guy Tang, Kriss Sorbie en Masters of Balayage.”

Ben jij ook net gestart met je salon en wil je ook meedoen met deze maandelijkse rubriek? Stuur een e-mail naar contact@tophair.nl en wij nemen contact met je op!

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 10 x uit per jaar en is dé vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed