Nieuwe columnist: Hans J. Diks van Haarproblemen.nl

Nieuwe columnist: Hans J. Diks van Haarproblemen.nl

Even voorstellen. Ik ben Hans J. Diks , onafhankelijke expert in haarproblemen. Hoe word je een expert? Dat ga ik jullie vertellen.

Kapper (1960-1975)

In mijn jonge jaren had ik een vriend die altijd de mooiste meisjes had. Ik werd meestal opgescheept met de niet zo mooie vriendin. Dat kwam ook omdat ik nogal verlegen was. Mijn oplossing? Dameskapper worden. Altijd vrouwen om me heen en voor het uitkiezen. (Dacht ik).

Ik ben nooit een goede kapper geweest. Ik ben het geworden omdat je het haar van mijn moeder alleen al door te blazen in een perfect model kreeg en zo haalde ik ook mijn diploma’s. Knippen ging wel aardig en als de klant door mij geknipt wilde worden (wist zij veel) dan kostte dat extra.

Ik was wel de eerste kapper in Rotterdam die haarstukjes voor mannen ging verkopen van John Postmus, een welbekende kapperondernemer in die tijd.

Ik zag in dat ik toch meer ondernemer dan kapper was. Dat heeft geresulteerd in de eerste franchiseonderneming in het kappersvak, Diksy-Set franchising B.V. met 9 salons in Rotterdam en omgeving.

Tussendoortje

Als tussendoortje ging ik op vakantie met mijn vriend Piet, ook een kapper, maar dan wel een goeie. We gingen naar Mallorca waar hij kind aan huis was. Daar ontstond mijn passie voor paarden, Spaanse paarden wel te verstaan. Die dansende paarden die je in de Spaanse rijschool van Wenen en Jerez kan bewonderen. Uiteindelijk was ik pas tevreden toen ik zo’n edel dier, Cartucho genaamd, zelf op stal had staan. Het is nog steeds mijn grootste passie.

Haarwerken (1975-1980)

Weet je het nog? Die pruikenrage? Iedere vrouw had er toen wel een paar in de kast liggen. Ik naar China waar die dingen werden gemaakt voor mijn groothandel Vogue Nederland B.V. Toen de rage voorbij was, lagen mijn pruiken op de markt.

Haartransplantatie (1980-2003)

Het volgende tussenstation. In een Engels vakblad, Hairdressersjournal, las ik een reportage over haartransplantatie met daarin een paar klinieken. Ik naar Engeland. Bij een kliniek in Maidenhead klikte het direct en daar heb ik toen een opleiding gevold voor consulent. In de beginfase ging ik met cliënten naar Maidenhead om daar behandeld te worden (daar heb ik ook mijn Schotse redhead vrouw ontmoet). Het bloed kruipt waar het niet gaat en ben toen samen een kliniek begonnen in Rotterdam met de arts en assistenten van de Engelse kliniek. De eerste kliniek was een lege pastorie van een kerk met 17 kamers. De patertjes woonden in die tijd al bij hun vriendin. In 1990 en 1995 heb ik zelf haartransplantaties gehad. De slagzin van de kliniek werd toen: “De directeur is ook een cliënt” Dan moest het wel goed zijn, toch?

Expert haarproblemen (2003 tot heden)

Nu, als gepensioneerde, werk ik als vrijwilliger voor de Stichting Medi-Budget, een stichting die eerlijke en onafhankelijk voorlichting wil geven voor de consument. Ik beheer daar de website www.haarproblemen.nl  en in die hoedanigheid kan je vanaf nu hier mijn bijdragen lezen. Momenteel ben ik ook bezig met een boek met als titel:

HAIRBUSTERS
Het gesjoemel in de haarproblemenwereld

Ik verwacht de uitgave eind van dit jaar. In mijn komende bijdragen zal ik alvast wat uittreksels met jullie delen. Lekker makkelijk want die heb ik al!

Gegroet, Hans J. Diks

Hans J. Diks

Hans J. Diks is dé expert in haarproblemen. Hij heeft al meer dan 40 jaar ervaring in de wereld van de haarproblemen zowel medisch als niet-medisch.

Meer weten? Kijk op:
www.haarproblemen.nl

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 10 x uit per jaar en is dé vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed