Nog snel even naar de kapper voor de feestdagen?

Nog snel even naar de kapper voor de feestdagen?

Amersfoort, 18 december 2023 – De decembermaand is voor de kappersbranche met uitstek de drukste periode van het jaar. Nog snel even jouw kapsel laten knippen voor de feestdagen? Inwoners uit de provincie Limburg lijken de meeste kans te hebben op een plek in de kappersstoel. Hier vind je namelijk gemiddeld de meeste kapsalons per inwoner. Dit komt naar voren uit een analyse van Haibu, op basis van de cijfers van de Kamer van Koophandel.

De webshop voor professionele haar- en beautyproducten deed onderzoek naar de kappersdichtheid van Nederland. Waar in Nederland vind je naar verhouding de meeste kapsalons per inwoner? Dat is Limburg! In deze provincie zijn gemiddeld de meeste kapperszaken waar inwoners terecht kunnen voor een feestelijke coupe. De provincie Zeeland volgt Limburg op een haar na en staat op plek twee als het gaat om de meeste kapsalons per inwoner.

Op het laatste moment jouw kappersafspraak plannen in Utrecht lijkt op basis van de data niet zo slim. In deze provincie zijn naar verhouding de minste kappers per inwoner. Zuid-Holland bungelt ook onderaan het lijstje, maar wint het nog net van Utrecht.

Flinke stijging in tien jaar

In de afgelopen tien jaar heeft Nederland een opvallende groei doorgemaakt in het aantal kapperszaken. Een indrukwekkende stijging van ongeveer 45%. Wat opvalt, is dat deze groei een nationaal fenomeen is, zichtbaar in alle provincies. In de provincie Flevoland is de grootste stijging te zien, namelijk een groei van 56% in de afgelopen tien jaar als het gaat om het aantal kapsalons. In Friesland steeg het aantal het minst, namelijk met 30%.

Benieuwd naar de kappersdichtheid van Nederland en weten hoeveel kappers er in jouw provincie zijn? Kijk dan hier.

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 10 x uit per jaar en is dé vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>