Wie gaat de komende jaren het straatbeeld bepalen in Amsterdam Sloten?

Wie gaat de komende jaren het straatbeeld bepalen in Amsterdam Sloten?

Na jarenlang de toon gezet te hebben in de haarmodewereld heeft Hans Beers zijn schaar aan de wilgen gehangen en heeft hij het stokje overgedragen aan niemand minder dan Soma Rahimi.

Hans was al enige jaren op zoek naar een zwaargewicht die zijn klanten minimaal net zo goed kon knippen als hij en ook nog eens de salon over wilde nemen. In het kappersvak is dat zoeken naar een speld in een hooiberg. Hans had daarbij een naam opgebouwd. Hij houdt van extremen. Soma ademt creativiteit uit en draait haar hand daar niet voor om. Ze heeft opleidingen o.a. in Londen bij Vidal Sassoon gevolgd en is afgelopen mei weer voor een extra training daar naartoe gegaan. “Ik hou niet van stilstaan’” zegt Soma. “Deze salon kwam voor mij op het juiste moment.

Ik had mezelf opgewerkt van leerling naar bedrijfsleider. Uiteindelijk is het toch leuker om zelf te bepalen welke koers er gevaren moet worden. Zo heb ik laatst een show en een masterclass over duurzaamheid op een kappersbeurs gegeven. Wat mij betreft gaat de kappersbranche meer deze kant op. De eerste stap heb ik begin 2022 in deze salon al genomen door te gaan werken met de producten van Aveda. Dit is een merk dat al 45 jaar met duurzaamheid bezig is en waar ik al mijn hele carrière mee werk. Als je zelf daarin een stap wil zetten dan zou ik het leuk vinden als mijn collega’s contact met mij daarover opnemen. Samen naar een duurzame kappersbranche werkt het beste naar mijn idee.”

“Ik geef mensen graag advies over het gebruik van hun huidige styling tools zodat er geen nieuwe gekocht hoeven te worden. Zelf verwacht ik dat de oude technieken weer terug gaan keren. In de metro van Londen zag ik bijvoorbeeld een trendy jongedame met rollers in het haar. Het lijkt me leuk om een dag te gaan organiseren waarbij ik met een aantal klanten de verschillende technieken van vroeger ga oefenen. Bij alle modellen van mijn laatste show hadden we dit ook gedaan. Geen gebruik gemaakt van stijl- en/of krultangen maar allerlei andere methodes om het haar mee om te vormen.”

Het podium (Hans Beers Hairstage) aan de Sloterweg 1254 in Sloten is dus overgenomen door Soma Rahimi. Voor meer informatie: www.hansbeers.com.

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 10 x uit per jaar en is dé vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed