Het beste rondom Cut, Colour en Styling: Top Hair Die Messe 2022

Het beste rondom Cut, Colour en Styling: Top Hair Die Messe 2022

Geweldig branchefeest met afwisselend show-, workshop- en congresprogramma

TOP HAIR – DIE MESSE Düsseldorf heeft ook in dit speciale jaar op indrukwekkende wijze laten zien, dat het dé vakbeurs voor de kappersbranche in Europa is. Op zaterdag en zondag lieten 19.000 professionals uit 30 landen zich door circa 350 exposanten en merken uit de kappersindustrie inspireren en genoten gezamenlijk van al het moois dat deze branche te bieden heeft. ‘TOP HAIR Düsseldorf is een eersteklas kappersevenement van de buitencategorie en wist ook dit keer haar bezoekers met de unieke combinatie van vakbeurs, shows, workshops en congres te overtuigen. Dit evenement is echter niet alleen een kappersbeurs – het is ook een grote familiereünie en een onmisbare contactbeurs. Alle deelnemers hebben de persoonlijke gesprekken en ontmoetingen enorm gemist,” aldus projectleider Hannes Niemann.

De beurs TOP HAIR bood tijdens twee dagen een alomvattend overzicht op de markt van kappersbenodigdheden, professionele haarverzorging en haarcosmetica, saloninrichtingen, beroepsartikelen en dienstverlening, met een duidelijke scheiding van het ordersegment en de directe verkoop, wat door de bezoekers wordt gewaardeerd.

Eindelijk mocht het weer

Christian Schikora, directeur van TOP HAIR International GmbH, maakte de volgende balans op: “Na een pauze van meerdere lange jaren door corona, hebben we elkaar eindelijk allemaal weer kunnen ontmoeten – de kappers, de industrie, de sterren en vrienden van de branche. We hebben het persoonlijke contact enorm gemist. Deze sterke herstart was dan ook bijzonder belangrijk – het was een signaal aan de branche om de impasse met kracht, vertrouwen en zelfbewustzijn te doorbreken. Voor alle deelnemers was TOP HAIR een inspiratie en een belangrijk signaal.”

“De passie en het harde werken dat we in dit evenement hebben gestopt, was de moeite waard. Bij deze bijzondere editie van TOP HAIR hebben we de besten uit de branche live op ons podium kunnen presenteren. Het podiumprogramma was van grote klasse en heeft de aanwezigen geïnspireerd. Vooral de indrukwekkende shows konden op grote bijval van de bezoekers rekenen en staan symbool voor de bijzondere spirit van onze branche. De vonk is duidelijk overgesprongen en we verheugen ons nu alweer op volgend jaar,” zegt Dr. Rebecca Kandler, hoofdredacteur en chef van de redactie van TOP HAIR International GmbH.

Tot de highlights van de shows behoorden onder meer Patrick Cameron uit Nieuw Zeeland – de koning van het opgestoken haar, de Brits hairstylist en barber-expert Josh Lamonaca, de charismatische kapper van de sterren Chris Appleton, wereldkampioen Martina Acht en natuurlijk de ‘World of Color by Wella Professionals’ met James Earnshaw – Wella U.K. Digital Ambassador & British Hairdressing Awards winnaar, en het Sassoon Creative Team dat tijdens de zaterdagavondshow in actie kwam. Bijna 1.000 deelnemers wisten de aandacht van de vakbezoekers tijdens circa 75 programmaonderdelen verdeeld over internationale shows, workshops en congresbijdragen te trekken.

TOP SALONS

Een bijzonder hoogtepunt was de uitreiking van de TOP SALONS in vijf categorieën. Dit jaar konden de volgende teams met de eer strijken: Digital Business: Steinhoff Haardesing uit Reutlingen, Best Practice: Sabrina Poser Biosthetik Hair & Beauty uit Herford, Design: Mario Lupo Dal 1991 uit Olpe, Marketing: Von Trentini Friseure uit Wiesbaden en Key Employer: Eileen Ege Friseure uit Biberach a.d. Riß.

Op de workshoppodia was er een praktijkgericht programma, dat knowhow en technieken voor knippen, kleuren en styling bood. Concreet en makkelijk toepasbaar toonden de teams hun interpretaties van actuele trends, gaven toelichting op kapsels en verklapten hun kleurtips. De 50 workshops boden inspiratie en praktische kennis voor de dagelijkse werkzaamheden in de salon.

Geïnspireerd door de toenemende digitalisering, duiken steeds meer haarprofessionals in de mogelijkheden van de nieuwe technologieën en communicatiewegen. Een centrale rol hierbij speelt het hoogwaardige TOP HAIR-congres, dat de bezoekers veel waardevolle strategieën voor hun business bood. Bij het congres boden key-sprekers strategische kennis en ondernemersinzichten op het gebied van marketing, salonmanagement, conflicthantering, persoonlijke ontwikkeling en leidinggeven.

De volgende TOP HAIR – DIE MESSE

De volgende TOP HAIR – DIE MESSE Düsseldorf vindt op zaterdag 1 april en zondag 2 april 2023 plaats. Actuele informatie over TOP HAIR – DIE MESSE Düsseldorf is online te vinden op www.top-hair-international.de, www.facebook.de/tophairDieMesse, Instagram: #tophair_mag

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 10 x uit per jaar en is dé vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed