Ga werken aan je salon

Ga werken aan je salon

Wat heerlijk hè! De vogeltjes fluiten weer, de zon laat zich steeds vaker zien, de dagen worden weer langer. Het is weer lente. Ik word daar altijd zo blij van en krijg er ook direct meer energie van. Herkenbaar?

Nou moet ik er wel bij vertellen dat op het moment dat ik dit artikel voor jullie schrijf de natuur een beetje van slag is. Het sneeuwt…. Met kerst is dat leuk, maar in de lente hoeft dat toch echt niet meer. Maar helaas hebben we het weer niet voor het uitkiezen en zullen we moeten accepteren dat “april doet wat ie wil”. Klagen over iets waar we geen invloed op hebben, heeft geen nut en kost je alleen maar negatieve energie. Dat hebben we in de afgelopen maanden allemaal ondervonden helaas.

Gelukkig is een nieuw, fris seizoen aangebroken met weer tijd voor nieuwe inzichten en mogelijkheden. Heb je al tijd gehad om terug te kijken? Hoe zijn jij en je salon de lockdown doorgekomen? Zijn er nog aandachtspunten of zaken die je anders wilt gaan regelen? Ik begrijp ook dat je daar nog geen tijd voor hebt gehad, omdat je agenda helemaal vol staat met klant afspraken. En toch is het goed om wel tijd vrij te maken om terug te kijken en jezelf eens wat belangrijke vragen te stellen.

  • Hoe is het de afgelopen periode gegaan?
  • Hoe ben je deze periode financieel doorgekomen?
  • Waar had je het meest behoefte aan?
  • Welke situatie wil je nooit meer meemaken?

Als je dit helder hebt voor jezelf, ga dan ook eens vooruitkijken.

  • Wat kun je doen om de problemen die je in de afgelopen periode ervaren hebt, in de toekomst te voorkomen?

Denk bijvoorbeeld aan het opbouwen van een financiële buffer, zodat je in noodgevallen je zakelijke kosten en je eigen salaris kunt doorbetalen voor een tijdje.

  • Weet je nog wat de reden is geweest om je eigen salon te openen? Wat was je grote droom? Voel je die nu nog echt? Of laat je je leiden door de waan van de dag? Hoe ziet jouw werkweek eruit? Hoeveel tijd werk jij aan je salon in plaats van in je salon?
  • Wat heb je te doen, zodat je wel weer op jouw koers komt? De koers die jou naar je droom leidt. Welke kleine stap kun je deze week nemen?

Het is de grootste valkuil van heel veel ondernemers, waaronder heel veel saloneigenaren. Alleen maar werken in je salon in plaats van aan je salon. De dagen zijn gevuld met klantafspraken. Soms eens een training tussendoor, maar daar blijft het meestal wel bij.

Probeer echt elke week een moment in te plannen om aan je bedrijf te werken. Deze tijd gebruik je om bijvoorbeeld je financiën op orde te brengen, zodat je een goed inzicht hebt in je financiële situatie. Dit inzicht helpt je om te bekijken welke stappen er nodig zijn om dichter bij je doel te komen. En die stappen die nodig zijn, werk je ook weer uit in de tijd dat je aan je bedrijf werkt. Zo hou je je salon op de juiste koers en zet je elke week een klein stapje naar je droom toe. Welk moment in de week ga jij reserveren om aan je bedrijf te werken?  

 


Sandra Houvast

Sandra Houvast is dé winstadviseur voor beauty ondernemers. In haar winsttrajecten werkt ze nauw samen met de saloneigenaar om alle aspecten van de salon gezond te maken. Zodat zij daarna echt rust, inzicht en winst gaan ervaren.

Meer weten? Kijk op: www.houvastwinstencijfers.nl  

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 10 x uit per jaar en is dé vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed