Een kijkje in het leven van… Ivonne Martens Opdam

Een kijkje in het leven van… Ivonne Martens Opdam

Wat een leuk moment om voor Top Hair magazine ‘een kijkje in mijn leven’ bij te gaan houden tijdens mijn Nationale Trendvision Awards traject van Wella Professionals.

Ik zal me even voorstellen: Ik ben Ivonne Martens Opdam. Ik ben ondernemer, haarstylist, visagist, Wella master color expert en Passionistas. Gek op de Zeeuwse stranden, kamperen met mijn gezin en naar festivals met vrienden.

Wat houdt NTVA (Nationale TrendVision Awards) precies in?

Wella NTVA 2021 is een wedstrijd waarbij kennis, groei en ontwikkeling voorop staat. Je schrijft in door middel van één voor en na foto in te sturen van een door jou gecreëerde trendlook in de categorie Color Specialist, Color Artist of Craft Artist. Een jury kiest per categorie de top 5 semifinalisten. Als je genomineerd bent mag je deelnemen aan een coaching traject. De winnaars worden bepaald tijdens de grote eindfinale. In deze finale hebben alle finalisten drie uur live de tijd, onder het toeziend oog van de jury, om hun creaties zo goed mogelijk neer te zetten. Tijdens het Wella Trendvision event word de uiteindelijke top 3 bekendgemaakt.

‘Trainen, meedoen aan wedstrijden en mijn passie delen met anderen, niets laat mij zo hard groeien en daagt me zo erg uit, om hoge bergen te overwinnen als dit.’

Wil je je werk op beeld laten uitblinken dan loop je tegen een heleboel factoren aan. Originaliteit, je eigen visie ontwikkelen, plezier en passie erin (blijven) beleven en uitvoeren wat je voor ogen hebt. Oh, er komt zoveel meer bij kijken dan je van te voren denkt. Het totaalbeeld moet verrassend en uniek zijn. Wat ik juryleden en mentoren vaker hoor zeggen is dat zij geïnspireerd willen raken door het beeld. Ze zijn benieuwd hoe het beeld tot stand is gekomen.

Wat een leuk moment om voor Top Hair magazine ‘een kijkje in mijn leven’ bij te gaan houden tijdens mijn Nationale Trendvision Awards traject van Wella Professionals.

Ik doe dit jaar weer mee. Waarom?
Omdat er nog zoveel moois is om te ontdekken naast het dagelijkse werk in de salon. Er zijn waanzinnige vakgenoten die ik hier leer kennen. Het is een plek waar ik gelijkgestemde ontmoet. Collega’s met dezelfde passie. Deze wedstrijd is voor mij geen moment opname. Het is een uitdaging om het hele jaar een stukje van wat er in mijn gedachten omgaat te laten groeien, bij te schaven en op beeld te vangen. In een tijd van onzekerheid, een tijd waarin we ons steeds aan moeten passen, is dit een houvast. Het geeft mij een doel en een permanente glimlach, te gaan voor de dingen die wel kunnen.

Voor de 3de keer op rij ben ik genomineerd. Top 5 semi-finalist Craft Artist! Dit voelt zo goed. Mijn Wella coaching traject door Bianca van Zwieten gaat op 7 december van start.

Mijn persoonlijke to do’s tijdens deze Guidance-dag zijn:
Mijn look nog sterker maken door mijn kennis te vergroten in vormgeving en meer technieken te leren over de eenvoud van lijnen. Meer leren over plaatsing, blending en contrast creëren doormiddel van kleur.

In de aankomende weken houd ik bij hoe ik toewerk naar de Craft Artist live-finale in Januari. Volgen jullie mijn reis mee?!?

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 10 x uit per jaar en is dé vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed