Dear diary – by Bememiek #4 Technieken

Dear diary – by Bememiek #4 Technieken

Kun je wat meer vertellen over je technieken? Een mooie vraag die ik regelmatig krijg. Maar is dit de juiste vraag?

Ik heb geleerd dat het belangrijk is om goede vragen te stellen, aan anderen maar ook aan jezelf. Wil je iets, vraag het dan, maar wees duidelijk. Dit geldt uiteraard ook voor antwoorden geven, de manier waarop mijn brein werkt omschrijven vind ik vaak nog lastig en ben ik dus nog flink aan het oefenen.

Uiteraard snap ik wat er bedoeld wordt met de vraag of ik kan vertellen welke technieken ik gebruik en waarom, alleen krijg ik vaak de indruk dat mijn antwoord op deze vraag verkeerd begrepen wordt. Wanneer ik zeg dat ik continu praat/schrijf over mijn technieken, dan denkt men dat ik ‘mijn geheimen’ niet wil delen.

Het mooie is dat ik geen geheimen heb.
Ik praat en schrijf veel over mijn denkwijze, hoe ik voor mezelf zorg, wat mij inspireert en over hoe ik ‘het leven’ ervaar op zich. Hoe wil ik leven? En hoe bereik ik dit?

Ik beantwoord in mijn verhalen veel vragen en toch zijn er waarschijnlijk mensen die liever zouden lezen over mijn technieken. Ik snap het wel, technieken zijn duidelijke dingen. Technieken kun je uitleggen. Technieken kun je voordoen, nadoen en van leren. Ik heb altijd al moeite gehad met technieken. Natuurlijk zijn er bepaalde basis technieken die je leert, of dat nu leef- of werkgerelateerd is. We leren in ons leven heel veel ’technieken’ om iets op de ‘juiste’ manier te doen. We leren tal van technieken om effectief en efficiënt te werk te gaan. Deze technieken leren je om zo snel mogelijk, zonder al te veel extra moeite, de beste resultaten te krijgen. Onze hele maatschappij is gebaseerd op deze technieken, ook wel quick fixes genoemd.

Dagelijks deel ik mijn ‘technieken’.

In mijn salon, in mijn vrije tijd, via de artikelen en columns die ik schrijf én via mijn Instagram. Ik deel mijn denkwijze, mijn ervaringen, mijn gevoelens en wat ik doe om in balans te blijven. Dit zijn mijn technieken. Het klinkt misschien cliché maar bedenk je heel goed waar je je tijd en energie aan wil besteden. Neem leiding over je agenda én over je leven.

Zoals Richard de Leth zegt: het leven is een ruilhandel. Waar ruil jij je geluk of gezondheid voor in? Van hem kreeg ik de vraag: “Wat is succes als je niet gezond bent?” Daarom schrijf en praat ik graag over mijn ’technieken’. Sinds ik namelijk vooral de focus ben gaan leggen op mijn mentale en fysieke gezondheid is mijn ‘creatie-gezondheid’ ook flink verbeterd.

Alles begint met een basis. Durf te kiezen. Stel doelen en ontwikkel je eigen techniek waarmee jij het leven kunt creëren dat jij wil leiden.

Ben je een lijder of een leider?

Zelf ben ik ervan overtuigd dat ik hierdoor niet alleen een beter mens, een betere vriendin maar ook een betere kapper ben geworden. Althans, voor de mensen die mij waarderen voor wie ik ben en niet alleen voor wat ik voor ze kan betekenen.

Soms is het misschien (nog) niet zo simpel als 1+1, maar alles wat ik zeg en schrijf is onderdeel van mijn technieken. De mind kan niet zonder je business en andersom werkt het ook niet. Zorg goed voor jezelf, je leven, je omgeving, je passie én je business.

  • In het artikel dat ik heb geschreven voor de Maart/April uitgave van Top Hair ga ik verder in op hoe ‘minding my business’ en mijn mind(set), mijn business (en leven) heeft veranderd.

 

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 10 x uit per jaar en is dé vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed