De vele prachtige voordelen van rozemarijn olie

De vele prachtige  voordelen van rozemarijn olie

Wat is rozemarijnolie-extract? Rozemarijnolie is een natuurlijk bladextract van de rozemarijnplant Rosmarinus officinalis uit de altijd groenblijvende rozemarijnstruik. Het komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied en wordt al eeuwenlang gebruikt en gewaardeerd voor haar talrijke kwaliteiten. – repost van Aveda

In onze formules gebruiken we rozemarijnolie vanwege het enorme effect op geest, haar en lichaam, maar ook om oxidatie te voorkomen en andere oliën in onze productformules vers te houden. Net als pepermuntolie stimuleert rozemarijnolie de gezondheid van het haar, de hoofdhuid en huid (en humeur) door te verkwikken en voeden. Daarom hebben we rozemarijn- en pepermuntolie gecombineerd in onze rozemarijn munt collectie.

Rozemarijnolie voor haar en schoonheid

Rozemarijnolie is een must-have ingrediënt voor schoonheid. Elle plaatste Aveda’s bestselling rosemary mint purifying shampoo bovenaan op de lijst met ‘De beste rozemarijnolieproducten voor haar’. “Het ruikt heerlijk en is mijn persoonlijke favoriet,” zegt Dr. Nussbaum in Elle magazine. “Het is geweldig voor fijn haar omdat het ook witte azijn bevat wat productopbouw en daarmee stress in de follikel vermindert.” Onze rosemary mint shampoo is mild, zuiverend en bevat 97% natuurlijke2 ingrediënten die ervoor zorgen dat je haar heerlijk schoon en fris aanvoelt en er glanzend uitziet.

Onze populaire rozemarijn munt collectie is niet het enige bewijs dat we dol zijn op en geloven in de kracht van rozemarijnolie. Enter: nutriplenish multi-use hair oil, met een geconcentreerde mix van krachtige oliën voor met superfood verrijkte hydratatie, en de nieuwste toevoeging aan onze Aveda familie, scalp solutions. Hoewel de voordelen van onze scalp solutions refreshing protective mist (en de scalp solutions collection in het algemeen) enorm zijn, werkt een zorgvuldig samengestelde mix van rozemarijn- en gemberextracten, gecombineerd met vitamine E en resveratrol, als een krachtig antioxidant die de hoofdhuid beschermt tegen oxidatieve stress.

Een rozemarijn munt aroma voor geest en lichaam

Het populaire rozemarijn munt aroma van Aveda is van nature afkomstig uit de biologische etherische olie van rozemarijn. Volgens onze Pure-Fumer, Guy Vincent, is het bewezen dat zowel rozemarijn als pepermunt je zintuigen stimuleert. “De geuroverdracht van je neus naar je hersenen heeft een intens effect,” legt hij uit. “Aromatherapie, of aromologie zoals het bij Aveda wordt genoemd, is het effectief gebruik van essentiële oliën en aromatische plantenextracten om je welzijn te bevorderen. Het wordt effectief wanneer je het aroma ruikt en de chemische boodschappen van de plant aankomen bij de hersenen.” Afzonderlijk stimuleren rozemarijn en pepermunt je zintuigen maar gecombineerd is de werking nog beter. “Wanneer ze deskundig worden gemengd, wordt hun effect versterkt,” vertelt Guy.

Bekend om haar fris, verkoelend en kruidig karakter. In een consumentenonderzoek zei 90% van de ondervraagden dat ons rozemarijn munt aroma hun een energiek, koel en fris gevoel gaf. Uit een tweede, door Aveda uitgevoerd, onderzoek bleek dat het rozemarijn munt aroma je een energiek gevoel geeft, je focus verscherpt, concentratie bevordert en de geest helder maakt. Genoeg stimulans om ‘s ochtends uit bed te komen, toch?

Hoe kun je rozemarijnolie eenvoudig toevoegen aan je dagelijkse routine? Gebruik Aveda’s ambachtelijke, met de hand gegoten rozemarijn munt veganistische sojawaskaars om op elk moment van de dag of nacht te genieten van de therapeutische voordelen van rozemarijnolie. Deze kaars is ontworpen om elke ruimte te vullen met gecertificeerde biologische rozemarijn, pepermunt en groene munt en andere zuivere bloemen- en plantenextracten om de geest te verkwikken. Met de rosemary mint hand and body wash en rosemary mint body lotion kun je gemakkelijk de herstellende rozemarijn in je routine op te nemen.

Rozemarijnolie voor haar, geest en lichaam: intense voeding voor geweldig haar en een geweldige huid met een kenmerkend aroma om je zintuigen te stimuleren.

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 10 x uit per jaar en is dé vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed