Brooklyn Barber heropent op oorspronkelijke locatie

Brooklyn Barber heropent op oorspronkelijke locatie

Trends in men’s grooming

De Brooklyn Barber aan de Herenstraat in Breukelen heeft een ingrijpende make-over ondergaan. Nadat de barbershop tijdens de verbouwing aan de overkant van de straat doorging, kan de zaak nu op 14 december opnieuw worden geopend.

Zes weken lang zat de Brooklyn Barber als pop-up in de voormalige slagerij De Jager, de laatste jaren ook wel bekend als de dierenspeciaalzaak op de hoek van de Hazeslinger. Op die manier kon de eigentijdse herenkapper gewoon doordraaien tijdens de renovatie.

Nodige uitbreiding

Volgens oprichter en eigenaar Marcel Boshuizen is de heropening een volgende stap in de ontwikkeling van de Brooklyn Barber. “In de vernieuwde barbershop komen niet alleen de actuele trends op het gebied van men’s grooming samen, maar breiden we ook onze capaciteit uit. We merkten dat we te vaak volgeboekt waren om onze klanten optimaal te kunnen bedienen. In de nieuwe situatie hebben we een derde stoel, wat een belangrijke uitbreiding is. Verder bieden we in onze vernieuwde opzet diverse productlijnen van aantrekkelijke mannenverzorgingsproducten. Het past allemaal perfect in de unieke sfeer die we hier met elkaar neerzetten.”

Melkwinkel uit 1890

De Brooklyn Barber is sinds 2016 gevestigd in het centrum van Breukelen, waar heren uit de hele regio zich er laten knippen en scheren. De zaak is gevestigd in een karakteristiek pand uit 1890, plaatselijk bekend als de oude melkwinkel van meneer Mulder. Nu is de Brooklyn Barber qua interieur geïnspireerd op het New Yorkse stadsdeel Brooklyn, met bijpassend vintage industrieel sfeerbeeld. Interieurarchitect Annelies Valentijn heeft zover de rauwe als klassieke elementen van het oorspronkelijke pand geaccentueerd. Het metselwerk, de wenteltrap en de balken in het plafond vormen samen een warm en authentiek ‘old school’-interieur. Van Vuuren Projecten zorgde voor de daadwerkelijke realisatie.

Bij uitzondering: inloop

Op zaterdag 14 december vindt de opening voor klanten plaats. En op zondag 22 december doet de Brooklyn Barber een nieuw experiment: van 10.00 tot 15.00 uur inloop zonder afspraak. Normaal moet er bij de Brooklyn Barber altijd een afspraak worden gemaakt, naar barbers Marcel, Sjoerd en Maik staan op zondag 22 december klaar om bekende en nieuwe klanten te voorzien van een men’s cut, beard trim, buzz cut of een clean shave; of een combinatie.

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 10 x uit per jaar en is dé vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed