100e blog van Wolfgang

100e blog van Wolfgang

Rondjes rijden

De kappersbranche is niet het centrum van het universum. Er is ook leven buiten onze branche. Als je dat kunt zien gaat er een wereld voor je open.
Als je meer wauw-effecten en aha-belevenissen wilt hebben kijk dan verder dan de nekhaartjes van je klanten. Als jij je alleen maar laat inspireren door wat je in het kappersuniversum tegen komt krijg je alleen maar een kopie van een kopie van een kopie.

Neem eens een afrit

Wil je meer dan alleen maar rondjes rijden op de kappers-rotonde? Neem dan eens een afrit en kijk wat er dan gebeurt. Ken je bijvoorbeeld de zeven zekerheden van Jumbo en wat je hiervan kunt leren en hoe je dit idee kunt toepassen in je eigen zaak? Of ga naar de McDrive voor een bestelling en luister naar de drie vragen die McDonalds aan je stelt. Als je ziet en begrijpt wat anderen doen kun je dit vertalen naar je eigen zaak.

Buiten de branche

Kom je wel eens bij een benzinepomp? Hun core-business is benzine verkopen maar dat is een product dat overal identiek en vergelijkbaar is. Zij moeten het hebben van toegevoegde waarden en onderscheidend vermogen zoals een eigen bakker of lekkere koffie of vers eten of een mini-supermarkt. De beste ideeën voor je eigen zaak haal je vooral van buiten onze branche.
Groetjes,
Wolfgang

Wolfgang peppmeier

Wolfgang Peppmeier is hoofdredacteur van Top Hair Benelux. Onder de naam ‘Pepptalk’ geeft hij lezingen, workshops en individuele coaching over persoonlijke ontwikkeling en de kunst van het gelukkig zijn.
Als je wilt reageren op de blog, mag je best mee discussiëren.
Voor advies en ondersteuning mail naar info@pepptalk.nl
TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 10 x uit per jaar en is dé vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed