Tips voor het verminderen van pluizig haar

Tips voor het verminderen van pluizig haar

Pluizig haar is droog, gespleten haar dat niet plat ligt, en het is een uitdaging voor iedereen die haar heeft… van welk type, textuur en lengte dan ook. Het komt door een gebrek aan vocht, het gebruik van verkeerde producten/gereedschappen en het niet op de juiste manier drogen of diffusen van het haar. Evie Rivera, Sam Villa-ambassadeur en Redken-kunstenaar @eviedzine, deelt tips voor het probleem.

• Vocht en Proteïne: Het is van cruciaal belang om de juiste shampoo, conditioner en stylingproducten te gebruiken, of het nu proteïne is voor ge-highlight haar of vocht voor dik of krullend haar. Elk product is ontworpen om het haar te voeden en te beschermen, en samen werken ze om de cuticula plat te leggen en pluizen te verminderen.

• Gereedschappen: Mensen met grotere krulpatronen moeten geen borstel gebruiken bij het drogen, terwijl mensen met steiler haar dit misschien wel nodig hebben voor maximale gladheid. Gebruik een ionische föhn zoals de Sam Villa Professional Light Ionic Blow Dryer; de ingebouwde keramische/tourmaline-ionengeneratie zorgt voor ongelooflijke glans en vermindert statische elektriciteit en pluizen voor ultragladde afwerkingen.

• Steil Haar: Gebruik Redken Frizz Dismiss Shampoo en Conditioner en breng stylingproducten aan die zijn ontworpen voor dit specifieke haartype. Föhn 100% voor een gladde afwerking met een Sam Villa Signature Series Paddle Brush, of gebruik een Signature Series Thermal Round Brush om volume te creëren.

• Golvend, Krullend en Kroeshaar: Gebruik Redken All Soft Mega Curls Shampoo en Conditioner terwijl het haar nog nat is, breng de juiste stylingproducten aan en kam het haar met een grove kam of pik, geen borstel, omdat dit de cuticula en textuurpatroon verstoort. Diffuseer het haar met een föhn zonder het haar aan te raken. Optie: Draai het haar om de vingers om krullen te scheiden of maak twee-strengen twists door twee strengen om elkaar te draaien en terug te kruisen.

“Het verminderen van pluizen draait allemaal om het begrijpen van het haartype en ervoor zorgen dat de cuticula zo plat mogelijk ligt terwijl je een mooie vorm/afwerking cultiveert,” zegt Rivera.

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 10 x uit per jaar en is dé vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed