Tips om tijd te besparen van Salon eigenaar Kyleen Garcia

Tips om tijd te besparen van Salon eigenaar Kyleen Garcia

Om een gezonde werk-privébalans te hebben en financieel stabiel te zijn, moet je zowel op professioneel als persoonlijk vlak voldoening vinden… en dat kost tijd. Proactief zijn over hoe tijd op het werk wordt besteed, helpt stress te verminderen, bespaart tijd die aan het privéleven kan worden besteed, en kan de productiviteit verhogen, wat een bouwsteen is voor financieel succes. Kyleen Garcia, Sam Villa Ambassadeur, Redken Artist en eigenaar van Union Street Salon @kyleen.garcia, deelt deze tijdbesparende tips.

“Als styliste richt ik me erop om tijd te besparen waar ik kan, omdat het me in staat stelt om meer gasten te zien en meer geld te verdienen, maar ook om minder uren te werken zodat ik meer tijd buiten mijn werk met mijn familie heb,” zegt Garcia.

Als salon-eigenaar en trainer van medewerkers, werkt Garcia er ook hard aan om haar personeel deze technieken aan te leren, zodat ze efficiënt als team kunnen werken, minder uren hoeven te werken en meer gasten kunnen ontvangen. “Veel stijlen kosten uren om te creëren, en voor veel gasten is het niet handig om uren en uren in de salon door te brengen, dus het toepassen van tijdbesparende technieken helpt ons om gasten sneller te helpen,” voegt ze eraan toe.

Lees ook: Concave Layers 2 Ways

Tijdbesparende Tip

– Elimineer “Tijdvreters”: Kleine bewegingen gedurende de dag die alles meer tijd kosten. Voorbeelden: houd kammen vast in plaats van ze neer te leggen tussen secties door, beweeg de kleurkar mee in plaats van ernaar te reiken, verplaats klemmen naar een ander deel van het hoofd in plaats van ze neer te leggen tussen secties.
– Droog knippen: Knip het haar eerst droog voordat je kleur aanbrengt. De Sam Villa Signature Series Dry Cutting Shear 7” is hier goed voor omdat ze grotere, meer gecondenseerde secties aankunnen, wat het knipproces versnelt. Deze methode zorgt ervoor dat de knipbeurt al klaar is, wat ook helpt om onnodige kleuring te voorkomen.
– Droog haar 80%-90% voordat je gaat rondborstelen: Direct beginnen met rondborstelen vertraagt het föhnen; hoe strakker de borstelharen, hoe gladder het haar wordt, maar ook hoe langzamer het föhnen zal gaan. Gebruik een Sam Villa Signature Series Paddle Brush om te drogen of gebruik je vingers als het haar niet veel spanning nodig heeft (bijvoorbeeld als het niet krullend is).
– Slim Folies Plaatsen: Plaats folies in delen van het hoofd die niet zichtbaar zijn als ander haar erover valt. Dit bespaart tijd en kleurproducten/folies.
– Pre-consultaties: Voer virtuele of telefonische consultaties uit om lange gesprekken in de salon te vermijden. Dit zorgt ook voor betere planning en voorbereiding.
– Gebruik tools die tijd besparen: Droge sectieklemmen houden mijn secties netjes en strak, vooral tijdens het foliëren. Er is niets vervelender dan haar dat uit een klem glijdt tijdens het foliëren, en deze klemmen werken erg goed, zelfs op fijn haar dat er vaak het meest uitglijdt.

“Een andere reden waarom ik tijd bespaar tijdens mijn werkdag is dat het me in staat stelt om te vertragen wanneer het echt nodig is. Ik heb meer tijd nodig voor tijdrovende taken zoals het plaatsen van folies rond het gezicht en het knippen van precieze kapsels. Door tijdbesparende technieken te gebruiken, heb ik extra tijd om te vertragen wanneer dat nodig is,” zegt Garcia.

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 10 x uit per jaar en is dé vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed