How to: Een “Old money” Bob

How to: Een “Old money” Bob

Oud geld, met alle voordelen en uitdagingen die daarbij horen, is altijd een bron van fascinatie geweest. Met shows zoals “Saltburn”, “Succession” en “The White Lotus” die deze obsessie voeden, melden modebladen zoals Harper’s Bazaar, GQ en InStyle dat het een trend is. Justin Michael Parra, stylist bij La Bella Salon & Beauty Lounge (@justinmichaelparrahair), voegt regelmatig die klassieke, volumineuze finish toe aan verschillende looks, waaronder zijn “Old Money Bob”. Bekijk hier de tutorial om te leren hoe je secties maakt en voorbereidt om het maximale volume en de gladheid te creëren die nodig zijn voor een verfijnde, “blue blood” afwerking.

“Oud geld betekent voor mij veel volume rond het gezicht en een zeer weelderige silhouet,” zegt Parra. “Het is erg sexy, krachtig en gedurfd, maar het vergt wat stijlkennis om het te bereiken.”

Benodigde tools:

– Föhn met Redken Root Lift en een Sam Villa Pro Ionic föhn
– Gebruik een korte knipkam om secties glad te maken en een puntkam om het haar schoon te scheiden en rond je vingers/rollers te wikkelen
– Een Sam Villa Sleekr Professionele stijltang wordt gebruikt om een gepolijste krul te creëren
– Klittenbandrollers en droge sectieclips helpen het haar in model te laten afkoelen zonder vouwen te creëren
– Redken Brushable Hairspray 12 voor textuur en het gladmaken van de haarschubben, hou de spuitbus op afstand ter grootte van de fles van het hoofd
– Redken Thermal Spray 22 beschermt tegen hitte en helpt de krul te behouden
– Redken Control Addict wordt gebruikt om het kapsel vast te zetten

Sectie-indeling/Stijltangwerk:

– Maak een Mohawk-sectie boven de pariëtale richel en zet vast. Neem een sectie voor het oor (al het haar dat op of voor de schouder valt) en zet vast. Neem een sectie achter het oor (haar dat met de wortel naar de achterkant van de schouder groeit) en zet vast.

Achterkant:

– Neem een sectie die niet breder is dan de stijltang, breng thermale spray aan en kam glad.
– Gebruik de fijne tanden van de knipkam, kom onder de sectie en haal de stijltang 2-3 keer door het haar om het te verwarmen en het product te activeren, druk het haar samen met strakke elevatie en draai het naar het lichaam om het krulpatroon te creëren.
– Gebruik een puntkam om de krul netjes rond de vinger te wikkelen en zet vast om af te koelen, of wikkel het rond een klittenbandroller en laat afkoelen.

Zijkanten:

– Neem horizontale secties om volume op te bouwen dat rond het gezicht wikkelt en een ronde vorm creëert die onder de kin valt.

Bovenkant:

– Gebruik horizontale secties in het Mohawk-gebied, maar verander naar een grotere roller om een lossere golfpatroon te creëren met meer beweging in de langere haarlokken.

Styling:

– Zodra het hele hoofd in model is gezet, laat het 10-20 minuten afkoelen om het haar voldoende tijd te geven voor de haarschubben om te sluiten. Spray dan met brushable hairspray, verwijder clips en rollers. De ronding vanaf de basis is direct zichtbaar en wordt bereikt door de krul op een verhoogde positie te laten afkoelen.
– Spray een paddle brush met Redken Control Addict en borstel het haar van het gezicht af om de gewenste vorm te creëren, met maximaal volume rond het gezicht en het haar dat net onder de kin naar binnen krult.

Echte luxe is geen extravagantie, het kan bij iedereen worden “gestyled” om een gevoel van oude geldkracht op te roepen… het gaat erom dat je het zelfverzekerd draagt!

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 10 x uit per jaar en is dé vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed