De ZZP-er in beeld, lancering ZZPKiest.nu een ZZPkieskompas

De ZZP-er in beeld, lancering ZZPKiest.nu een ZZPkieskompas

FNV MOOI is betrokken geweest bij de ontwikkeling van een Kieskompas speciaal voor ZZP’ers. Dit initiatief is ontstaan vanuit de wens de ZZP’er te informeren en te ondersteunen waar het gaat om zijn werk en inkomen en daaruit voortkomend het uitbrengen van een goed geïnformeerde stem voor de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart. Het ZZPKieskompas geeft tevens extra inhoud aan de campagne van FNV MOOI ‘De ZZP’er in beeld’. FNV MOOI hoopt dat ook de vele ZZP’ers uit de uiterlijke verzorging hun stem laten horen.

Eén ding is zeker: het ZZP landschap zal na 15 maart veranderen en de ZZP’er uit de uiterlijke verzorging zal daar ook mee te maken krijgen. Het is goed om als ZZP’er kennis te nemen van wat politieke partijen voor ogen hebben. Verdwijnt bijvoorbeeld de zelfstandigenaftrek of de kleine MKB-regeling of moet de ZZP’er zich straks verplicht verzekeren voor arbeidsongeschiktheid of pensioen? En als dit verplicht wordt, worden deze verzekeringen dan goedkoper door ondersteuning vanuit de overheid of willen de politieke partijen alleen fiscale voordelen bij de ZZP’er weghalen waardoor er ineens een grote financiële druk op het bedrijf komt te liggen? En wat gaat er gebeuren met het btw-tarief op arbeidsintensieve diensten? Er is genoeg te kiezen, want er zijn grote verschillen tussen de partijen. Een weloverwogen en bewuste keuze is daarom voor deze ZZP’ers van groot belang.

FNV MOOI is mede-initiatiefnemer van het ZZPKieskompas, een informatietool speciaal ontwikkeld voor ZZP’ers. De toekomst, het werk en het inkomen is voor de ZZP’er tenslotte een serieuze zaak. Op www.zzpkiest.nu is alles over de belangrijkste standpunten en intenties van de grootste politieke partijen te lezen, zijn filmpjes met meer uitleg te bekijken en is achtergrondinformatie te lezen van o.a. FNV MOOI, PZO, ZZP Nederland, FNV Zelfstandigen en diverse hoogleraren. Vanaf afgelopen zaterdag, 25 februari, kan men de eigen visie toetsen aan de standpunten van de politieke partijen via het ZZPKieskompas. Natuurlijk is er meer dan alleen de informatie over werk en inkomen om tot een goed stemadvies te komen, maar met het ZZPKieskompas is de ZZP’er goed geïnformeerd voor zijn bedrijf.

Op www.laatste.nieuws.fnvmooi.nl zal FNV MOOI op weg naar de verkiezingen regelmatig nieuws plaatsen, worden de eerste resultaten van het ZZP onderzoek in de uiterlijke verzorging bekend gemaakt en is te lezen hoe FNV MOOI ondertussen de belangen van de werkenden in de uiterlijke verzorging behartigt. Volg daarbij FNV MOOI ook op facebook en twitter voor het laatste nieuws.

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 11 x uit per jaar en is het vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed