Wat je wél kunt doen tijdens deze lockdown

Wat je wél kunt doen tijdens deze lockdown

Ik schrijf deze column net nadat bekend is geworden dat de lockdown 3 weken verlengd wordt. Nog langer mag je niet doen wat je het liefste doet. Eerlijk is eerlijk: het is gewoon enorm balen, maar je hebt er geen invloed op.

Ik snap dat het niet altijd makkelijk is positief te blijven, maar ik ga je met deze column ‘positive vibes’ sturen en je inspireren met 4 dingen die je wél kunt doen tijdens de sluiting van je salon. Let’s go!

Ben er voor je klanten!

Je kunt dan wel niet werken en je mist je klanten, maar je klanten missen jou ook. Kijk wat je nog kunt doen om je klanten zoveel mogelijk op afstand te helpen. Het mes snijdt aan 2 kanten: jij helpt je klant en je klant helpt jou, want je behaalt toch nog wat omzet. Maak niet de fout niets te doen of niets van je te laten horen, want dat is echt zonde! Een aantal ideeën: uitgroeisets, kleur opfrissen of plan een adviesgesprek op afstand en adviseer algemene verzorgingsproducten of een intensieve haartreatment. En maak er iets leuks van: neem bijvoorbeeld er een video bij op, maak een gebruiksaanwijzing, voeg een persoonlijk kaartje toe en een leuke extra. Klanten waarderen dit enorm!

Je bestaat nog steeds!

Dat je salon gesloten is, betekent niet dat hij niet meer bestaat. Zorg er dus voor dat je zichtbaar blijft! Zowel bij jouw huidige klanten, als eventuele nieuwe klanten. Het allerlaatste dat je wil is dat klanten je niet meer weten te vinden wanneer je weer open mag. Inspireer je (potentiële) klanten gedurende de sluiting en zorg dat je in hun gedachten blijft, zodat ze direct aan jou denken wanneer de salons weer open mogen. Stuur bijvoorbeeld mails met tips en nieuwtjes en laat jezelf zien op social media. Was je hier nooit zo actief mee? Nu heb je mooi de tijd om je marketing verder op te pakken (en zorg ervoor dat je er ook mee door gaat als je weer open mag ;-)).

Structuur = key

Normaal staan je dagen vol gepland met behandelingen. Je bent gewend volgens een planning te werken en aan het eind van de dag heb je een voldaan gevoel. Nu is je agenda in 1 klap leeg óf gevuld met moeder aka juf taken bijvoorbeeld. Doei structuur, dat is even wennen. Misschien wil je daarnaast wel alle dingen doen waar je al die tijd niet aan toe kwam en ben je daardoor het overzicht kwijt. Of vind je het lekker om lang in bed te blijven liggen maar je verbaast je erover dat de dagen omvliegen waardoor er niets uit je handen komt. Dus kom op tijd uit bed, kleed je gewoon aan: dan voel je je een stuk fitter! Maak verder een lijst van alle to do’s die je nog wil doen, zowel voor de salon als privé en knip grote taken op in kleine taken. Schat vervolgens in hoe lang je ermee bezig bent (altijd langer dan je hoopt dus plan ruim), en plan daarna alle to do’s in als blokken in je agenda. Zo komt jouw planning het dichtst bij hoe je het gewend bent, en kun jij ondanks de lockdown tóch ’s avonds met een voldaan gevoel op de bank ploffen!

Reflecteren en leren

Hoe rot deze tijd ook is, nú is wel de tijd voor verandering. Het is het uitgelezen moment om eens terug te blikken op hoe het ging toen je nog mocht werken. Wat ging goed? Waar was je blij mee? Word je nog helemaal gelukkig van hoe je salon er nu voor staat? Wat zou je misschien anders willen? Wat zou je willen verbeteren? Je hebt er nú tijd voor! En het is een ideaal moment om met een schone lei te beginnen als je weer open mag: go for it!

Ik hoop dat je na het lezen van deze column beter inzicht hebt in wat je wél kunt doen in deze tijd. Zou je met één of meerdere van deze punten aan de slag willen en wil je vrijblijvend met mij willen sparren over de mogelijkheden die ik voor jou zie? Stuur me een berichtje via Instagram en ik denk graag met je mee!

En verder: hou vol & blijf gezond en positief! Samen staan we sterk!

Liefs,
Charlotte

Charlotte Somers

Charlotte Somers is dé business- & marketingcoach voor salons. Door haar ondernemers- en marketingkennis te combineren met haar praktijkervaring in de salon weet ze precies wat nodig is en helpt ze salons hun nXt level te bereiken!

Meer weten? Kijk op:
www.nxtlevelsalon.nl

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 10 x uit per jaar en is dé vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed