“Waar wachten relaxen is geworden”, bij September Hair Living

“Waar wachten relaxen is geworden”, bij September Hair Living

Er is een nieuwe haar salon en woonwinkel geopend in Zaandam!
Op 18 april 2022 opende September hair living haar deuren op de Zuiderkerstraat 2a in Zaandam. Een gezonde haar salon en duurzame woonwinkel, een bijzondere en vernieuwende combinatie vinden wij. Maar hoe kwamen ze op dit idee en wat is het plan voor de aankomende jaren?

Wij zijn benieuwd naar hun verhaal. In dit interview lees je meer over de mogelijkheden bij deze salon en woonwinkel. Lees snel verder!

Waarom zijn jullie September Hair living begonnen?
September is ontstaan omdat we een zaak wilden openen waarin Rosalie haar passie in kwijt kan en haar talenten kan benutten. Het inrichten van leefruimtes is één van de passies van Roos. Bij ons kan je een moment voor jezelf combineren met de gelegenheid om te winkelen.

Als ik het goed begreep was voorin een winkel met meubels en achterin de salon, hoe kwamen jullie aan dit idee?
Dat klopt. Je komt binnen in de woonwinkel. De frisse look gecreëerd door de lichte kleuren, luchtige materialen en natuurlijke vormen zorgen voor een open en ontspannen ambiance. De verschillende stijlen zijn net als wij, niet in één hokje te plaatsen maar juist gecombineerd tot een perfect geheel. Ons assortiment bestaat uit woonaccessoires en meubels van duurzame topkwaliteit. Iedere artikel is met de hand uitgekozen en met zorg geselecteerd. Zo garanderen wij altijd high-end topkwaliteit producten conform de laatste trend. De merken waarmee wij samenwerken zijn o.a. House Doctor, Meraki, á la collection, By Boo, KAAT Amsterdam, lalee.avenue en Rustik Lys.

Het achterste gedeelte van ons pand is gereserveerd voor de haarsalon. De salon weerspiegelt het karakter van Roos en is volledig naar haar smaak ingericht. In de salon werken we met de duurzame kwaliteitsproducten van Kevin.Murphy. Gemaakt van natuurlijke ingrediënten, met de laatste technologieën zijn deze producten niet alleen dierproefvrij, maar ook sulfaat- en parabeenvrij. Dit zorgt voor gezond haar en dat staat bij Roos op nummer 1. Wij zagen dat dit idee op kleinschalig niveau werd gedaan. Wij gingen voor meer.

Wat is jullie visie met September hair living?

Wij willen de naam September doortrekken in meerdere concepten. Koffiebar september… wie weet de volgende zaak?

Wat voor behandelingen bieden jullie aan in de salon?

Wassen/Fohnen/Knippen/Stylen/Balayage/Foilage/Front Highlights/Toner/K18 Treatment/Haarverlenging en uiteraard een goed gesprek.
Bovendien geeft Rosalie persoonlijk haar advies om de gezondheid van het haar te bevorderen en te waarborgen.

Hoe lang zijn jullie al aan het werk in de beauty en interieur branche?
Rosalie werkt al 16 jaar in de kappersbranche. Samen zitten we in de interieur branche sinds we op onszelf wonen want het interieur veranderd maandelijks… Ook hebben we goede vrienden die we vaak en graag helpen bij het inrichten van verschillende leefruimtes in het huis.

Ons plan voor de aankomende jaren is om een salon te zijn waar de mooiste gezondste haarbehandelingen plaatsvinden en waar je voor je interieur, een cadeau of een zelf-verwen moment naartoe komt.

Tegen welke ondernemers kijken jullie op en waarom?
Dit vinden we best een moeilijke vraag, want we hebben nooit echt op die manier gekeken naar andere ondernemers. Als we er dan toch één moeten kiezen, is het Floor Kliffen, eigenaresse van Cotton Spa. Zij is in 2019 ondernemer van het jaar geworden in Zaandam. Dat betekend dat je 3 jaar achter elkaar winstgevend moet zijn en dat is iets waar wij naar streven de aankomende jaren. Ze werkt graag samen met Zaanse ondernemers en is ook nog eens erg leuk en gezellig!

Wat zouden andere salons van jullie kunnen leren?
We hebben een aantal salons bezocht toen wij bezig waren met het concept in kaart te brengen. Toen viel ons op dat er niet altijd wat te drinken werd aangeboden. Hoofdmassages tijdens het wassen van haren is ook bij de meeste salons niet vanzelfsprekend. Het bespreken van de wensen van de klant op voorhand en niet pas bij de wasbak. Dit gebeurde ook in een aantal salons. Wij staan voor kwaliteit, dat betekent dat als jij een behandeling wilt hebben en je haar is daar niet gezond genoeg voor is, wij het niet doen voordat het haar in de juiste staat is.

Waarom zou ik een behandeling bij jullie moeten inplannen?
Onze slogan is “waar wachten relaxen is geworden’’. Dit is voor ons erg belangrijk. Naar de kapper gaan is tenslotte een verwenmoment dus willen wij daar ook alles aan doen. Moet je wachten tijdens een behandeling, geen enkel probleem je bent niet alleen beperkt tot de salon en kan een rondje doen in de woonwinkel om onze leuke spullen te bekijken.

Neem een kijkje op hun Instagram @septemberhairliving of ga langs bij de salon!

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 10 x uit per jaar en is dé vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed