Tweede Kamerlid Anne Kuik: Op Prinsjesdag vertrouw ik mijn haar en visagie toe aan mbo-toppers!

Tweede Kamerlid Anne Kuik: Op Prinsjesdag vertrouw ik mijn haar en visagie toe aan mbo-toppers!

Vakkampioenen stylen in de praktijk bewindsvrouw en Kamerleden voor Prinsjesdag

Tweede Kamerlid Anne Kuik (CDA) was blij te horen dat de Prinsjesdagactiviteit doorging. Anne Kuik: “Veel is dit jaar versoberd, maar gelukkig dat deze ‘Dit is MBO’ activiteit door kon gaan! Mijn haar en visagie vertrouw ik zeker toe aan de mbo-toppers!”. Samen met vier andere Tweede Kamerleden en Ingrid van Engelshoven, Minister van OC&W, liet zij zich vanochtend voor Prinsjesdag stylen. Dat gebeurde in kapsalon Aveda The Hague met het vakmanschap van mbo-kampioenen kapper, schoonheidsspecialist en beveiliger.

Minister Van Engelshoven vindt het goed dat mbo-studenten hun beroep in de praktijk kunnen uitoefenen. “Juist op een dag als vandaag en in een andere realiteit is het goed als jonge vakmensen hun beroepspraktijk kunnen uitoefenen en hun skills laten zien. Maar maak ik mij wel zorgen of er voor mbo’ers wel voldoende leerwerk- en stageplekken zijn. Dit heeft mijn volle aandacht”, aldus de Minister van OC&W.

Aspirant-vakmensen en nationaal vakkampioenen Ynola Lommerse en Nina van der Vaart verzorgden het haar en de make-up van de Minister en de Kamerleden. “Deze dag was een buitenkans voor mij. Een mooie ervaring en tof dat ik vandaag ambassadeur voor het mbo van mijn beroep schoonheidsspecialist heb mogen zijn en de skills in mijn vak bij deze belangrijke mensen heb kunnen uitoefenen”, zegt Nina van der Vaart van het Nova College uit Haarlem.

Met hun prestaties waren de Kamerleden en de Minister heel tevreden: “Traditioneel ga ik met Prinsjesdag langs bij de beste kappers en visagisten van Nederland. Ik ben nu weer tevreden met dit resultaat! Maar we beseffen met z’n allen onvoldoende hoe onmisbaar deze vakmensen voor ons zijn”. Voor de Minister kunnen goed opgeleide vakmensen en leerbedrijven het verschil maken in de economie en samenleving.    

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 11 x uit per jaar en is het vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed