TWEEDE GROEP STATUSHOUDERS START MET KAPPERSOPLEIDING

TWEEDE GROEP STATUSHOUDERS START MET KAPPERSOPLEIDING

Vorige week begon de tweede groep deelnemers aan de kappersopleiding voor statushouders van L’Oréal Nederland, de Nederlandse Kappersakademie en het UAF.

De deelnemers volgen een intensief programma van één jaar, dat resulteert in het diploma Allround hairstylist (vergelijkbaar met mbo niveau 3).

In november vorig jaar kreeg de eerste groep kappers het diploma uitgereikt. Zie hier voor meer informatie.

De kappers in spe zetten nu stappen op weg naar een baan en kunnen daarbij rekenen op begeleiding van de betrokken organisaties. Het streven is om in de loop van het jaar de derde groep deelnemers te laten starten.

Zicht op werk

Eind van dit jaar zijn de kappers klaar om de arbeidsmarkt op te gaan. Dan hebben ze hun stage afgerond en Nederlandse diploma op zak.Statushouders missen in de beginperiode een professioneel netwerk en daarom krijgen ze, voor zo ver nodig, ondersteuning van de kappersbranche en het UAF bij het zoeken naar een baan.

Het UAF signaleert dat er veel behoefte is aan dit soort leerwerktrajecten die aansluiten bij de kennis en ervaring die vluchtelingen meebrengen. Zowel onder nieuwkomers als onder werkgevers. De trajecten bieden de nieuwkomers binnen afzienbare tijd zicht op een baan en in veel sectoren is een groeiend tekort aan vakmensen.

L’Oréal Nederland en de Nederlandse Kappersakademie zijn dan ook verheugd dat dit project enthousiaste vakmensen oplevert voor de kappersbranche en tevens een groot maatschappelijk belang dient.

EINDE PERSBERICHT

Over L’Oréal

Dit project is een initiatief van Beauty for a Better Life, dat onderdeel uitmaakt van de L’Oréal Foundation. Beauty for a Better Life helpt kwetsbare gemeenschappen met het herwinnen van hun gevoel voor eigenwaarde en draagt bij aan hun integratie, door (gratis) welzijn- en schoonheidsbehandelingen, en beroepsopleidingen in de beautysector aan te bieden.

www.fondationloreal.com

Over de Nederlandse Kappersakademie

De Nederlandse Kappersakademie biedt als sinds 1953 erkende kappersopleidingen aan met de focus op kwaliteit en praktijk.

www.kappersakademie.nl

Over UAF

Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF begeleidt de vluchtelingen tijdens de studie en bij het vinden van een baan die aansluit bij het opleidingstraject.

www.uaf.nl

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 10 x uit per jaar en is dé vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed