De Top 5 van meest voorkomende vormen van haarproblemen

De Top 5 van meest voorkomende vormen van haarproblemen

Haar is heel bepalend voor ons uiterlijk. We verliezen allemaal dagelijks ca. 50 tot 100 haren, hetgeen een natuurlijk proces is en dus volstrekt normaal. Voor veel mensen kan haaruitval echter extremere vormen aannemen. Met de unieke Low Level Laser Therapie (LLLT)behandelmethode en bijbehorende haargroeiproducten van Pro Haarzorg wordt haaruitval een grote kopzorg minder!
Haaruitval is voor de meeste mensen een groot probleem. Onderzoek wijst uit dat men liever een rimpel krijgt of een kilootje te veel heeft dan haren verliest. Wanneer er dagelijks meer dan 100 haren uitvallen merk je dat aan opvallend veel haren in het doucheputje of in de kam of borstel. Er is een top 5 van de meest voorkomende vormen van haaruitval.

1. Erfelijke aanleg, Alopechia Androgenetica
Vooral mannen, maar ook zeker veel vrouwen hebben hier last van. De oorzaak is een overgevoeligheid voor het DHT-hormoon (DiHydroTestosteron). De haarzakjes zijn “allergisch” voor dit hormoon en sterven af. Het patroon bij mannen is eerst het kaal worden bij de slapen, een terugtrekkende haarlijn en de kruin wordt kaal. De haren op het achterhoofd blijven behouden. Bij vrouwen begint het bij de scheiding bovenop. Deze wordt gaandeweg steeds breder.

2. Slechte kwaliteit van het haar
Droog, breekbaar, poreus of futloos haar komt veel voor. Er kunnen veel verschillende oorzaken zijn. Externe oorzaken als veelvuldig kleuren, ontkleuren, permanenten, föhnen, stylen, lak en het gebruik van gel op basis van siliconen. Interne oorzaken zijn natuurlijke haarveroudering, afslankdiëten, stress, medicijnen, voeding en zwangerschap. Het haar wordt broos,poreus, kan dof zijn, kan dunner worden, gespleten haarpunten hebben en snel afbreken.

3. Natuurlijke haarveroudering
Net als onze huid veroudert ook ons haar. De stamcellen in het haarzakje kunnen in ons leven 25x een nieuwe haar aanmaken, maar bij elke nieuwe haar verschrompelt het haarzakje steeds iets verder. Haren worden dunner en de kwaliteit wordt minder. In de menopauze kunnen er ook haarzakjes afsterven.

4. Vet haar
In de puberteit bevat de huid veel talg en krijgen veel jongeren last van puistjes en vet haar. Het kan tot vette roos leiden en het talg verstopt de haarwortels. Vet haar kan ook door medicijnen, slechte voeding en stress ontstaan. Het haar ziet er glanzend en nat uit. Het wordt steeds dunner en begint uit te vallen. Als kaal worden in de familie zit, dan treedt dit vervoegd in.

5. Haarziektes
Stress, schildklierproblemen, Lupus en chronisch ijzertekort zijn de meest voorkomende voorbeelden van ziektes die voor haaruitval kunnen zorgen. Ook huidproblemen zoals eczeem, psoriasis, (schimmel)infecties en roos kunnen haaruitval veroorzaken. Het haar wordt meestal dunner en valt diffuus uit. Door Lupus gaan de haarzakjes ontsteken waardoor er (meestal tijdelijk) ovale kale plekken ontstaan.

Lichttherapie, een bewezen en effectieve oplossing tegen vele vormen van haaruitval
Er zijn diverse methodes om haaruitval te helpen voorkomen of te verminderen. Te denken valt onder meer aan medicatie,haartransplantatie en hormoonpreparaten. Deze methodes zijn echter relatief ingrijpend en werken ook lang niet altijd even effectief voor iedereen. Lichttherapie oftewel Low Level Laser Therapie (LLLT) kan de kwaliteit van het haar en de hoofdhuid op een effectieve en vooral non-invasieve wijze aanzienlijk verbeteren, omdat de celvernieuwing wordt gestimuleerd, de doorbloeding van de hoofdhuid wordt geactiveerd, de talgproductie gereguleerd wordt, “slapende haarzakjes” geactiveerd worden en de opname van het DHT-hormoon wordt geremd. Lichttherapie zorgt voor meer volume, gezond haar en een gezonde hoofdhuid. Wanneer lichttherapie wordt gecombineerd met het diep insluizen van de haargroeiproducten van ProHaarzorg ontstaat zelfs 40 tot 60% meer haar.

Pro Haarzorg werkt samen met de Nederlandse Haarstichting en heeft een eigen website: www.prohaarzorg.nl

Zie ook deze video via Youtube.

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 11 x uit per jaar en is het vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed