The Hair X-perience 2019: uitgebreid programma en omvangrijk aanbod voor iedere kapper

The Hair X-perience 2019: uitgebreid programma en omvangrijk aanbod voor iedere kapper

Het aanbod op de derde editie van The Hair X-perience op 26 en 27 mei 2019 is gevarieerd en uitgebreid. Naast de 100 merken (van kleur- en stylingsproducten tot scharen en saloninrichting) is er een zeer omvangrijk programma met shows, tips & tricks, technieken en trends voor iedere kapper: van leerling tot ervaren hairstylist. “Aan de hand van dit programma krijgt iedere bezoeker tools en handvaten aangereikt de salon toekomstbestendig te maken en te houden vanuit ons motto: ‘Visit the future’”, zegt Corine Visser, Event Manager The Hair X-perience.

In de afgelopen maanden is hard gewerkt aan het programma voor Nederlands enige kappersevent. Nu een maand voor The Hair X-perience is het overgrote deel van het programma definitief. Visser: “We pakken flink uit en dat doen we niet zonder reden. We zijn het enige kappersevent in Nederland en voor kappers, ondernemers, saloneigenaren, managers, haarstylisten en barbers is dit hét moment om inspiratie op te doen. Daarom zijn we erg trots op het programma dat nu staat, want het is aantrekkelijk en interessant voor iedere bezoeker. Bovendien zijn enkele programmaonderdelen tot stand gekomen door de feedback van bezoekers van vorige edities. Zo wordt The Hair X-perience echt hun feestje waar de gehele branche bij elkaar komt.”

Een grote publiekstrekker is vanaf de eerste editie al het befaamde Mainstage. Ook dit jaar wordt hier groots uitgepakt door onder andere Honma Tokyo, Haircompany Professional en Jean Paul Mynè. Zij geven hier spetterende shows vol entertainment en inspiratie. Tijdens de show van Honma Tokyo worden drie productlijnen gepresenteerd door top haarstylisten Vislene Ferreira, Gleiton Pedro en Ernesto Cabal. Tijdens de show van Haircompany Professional laten William Whatley uit de USA voor All-Nutrient en Carl Zacchau uit Dubai voor Mash-up vooral héél veel mooi haar zien. De show van Jean Paul Mynè wordt gegeven door Roza Awetisian, een artiest die (inter)nationaal bekend staat om haar kleurtechnieken. Tijdens de show laat zij de laatste trends zien, presenteert ze nieuwe kleuren, komen heren aan bod en showt ze opsteektechnieken.

Verder zijn voor iedere kapper op The Hair X-perience meerdere Demo Squares. Hier worden korte, praktische demo’s gegeven van draagbare knip- en kleurtechnieken, producten uitgelicht en opsteektechnieken uitgelegd. Er komen allerlei thema’s aan bod: van avant-garde tot festival looks. Op Barber Square worden vaktechnische demo’s op het gebied van knippen en scheren verzorgd. Onder meer Wahl en Pomade-Online.nl komen hier in actie.

Voor de saloneigenaren en managers zijn er twee Business Centres. Het gaat hier om kennisdelen om je salon toekomstproof te maken met onderwerpen als privéproblemen op de werkvloer, nieuwe klanten aantrekken en meer omzet per klant behalen. Er zijn twee verschillende Business Centres waar op beide dagen ervaren sprekers uit de branche zoals Floor Kleyne en Hein van Gastel het podium nemen om de bezoekers een stukje educatie mee te geven. Visser: “The Hair X-perience biedt dus niet alleen een scala aan merken en entertainment, maar ook verdieping voor je bedrijf of werk.”

Het Look & Learn Theater richt zich ook op educatie door onder andere demonstraties van Trinity Haircare waar draagbare kapsels volgens de nieuwste trends worden getoond. Juist geen podiumkapsels, maar looks waar de bezoeker direct mee aan de slag kan. Ook Hans Beers en zijn team geven een uitgebreide demonstratie waarmee zij laten zien hoe kappers moderne coupes knippen gebaseerd op Sassoon knip- en stylingtechniek.

“Naast entertainment, educatie en kennis vinden we het belangrijk om de branche dichter bij elkaar te brengen. Hiervoor biedt het nieuwe onderdeel HairTalk uitkomst. In deze exclusieve cocktailbar ontmoeten hairstylisten internationale topartiesten uit het vak zoals William Whatley, Floor Kleyne en Indyra van Gastel. Last but not least: de awardshow van de Verkiezing van de Leukste Kapper en Kapsalon 2019 vindt plaats tijdens The Hair X-perience op zondagmiddag 26 mei. Gemeentewinnaars kunnen vooraf met hun award op de foto met stylist Maik de Boer”, aldus Visser.      De derde editie van The Hair X-perience vindt plaats op zondag 26 en maandag 27 mei 2019 in Evenementenhal Gorinchem, direct gelegen aan de A15 en A27. The Hair X-perience is op deze twee dagen te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: www.hair-xperience.nl.

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 10 x uit per jaar en is dé vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed