Spectrum Educatiereis Warschau

Spectrum Educatiereis Warschau

De leden van Het Spectrum reisden eind oktober naar Warschau. Vooraf was het beeld van de Poolse hoofdstad koud weer, bontmutsen, en sobere gebouwen.

Maar de werkelijkheid is totaal anders. Warschau is op de eerste plaats veel groter dan verwacht, ontzettend mooie moderne gebouwen en een oud centrum wat juist prachtig is door de kleurrijke panden. We hadden ook geluk met het schitterende weer, geen bontmutsen maar moderne kleding en op de eerste avond bezochten de Spectrumleden een mega hippe club “The View “ op loopafstand van hun 5* hotel Radisson Collection.

De rondtour door Warschau gaf andere inzichten. En de geschiedenis laat wel behoorlijk indrukwekkende gebouwen en monumenten na. De maandag was gereserveerd voor Vaktechniek met een hoofdletter.

Samen met vele Poolse klanten van Schwarzkopf Professional genoten de leden van Het Spectrum in Studio99 van een zeer inspirerende look & learn van Engelse topkappers Hooker & Young. Die de 70’s en 80’s weer helemaal terug op de kaart van de mode zetten, met hun concept School Yearbook Class of 2019.

Met 8 prachtige modellen lieten zij bruikbare kleur- en kniptechnieken zien.Gary en Michael zouden het liefst zien dat meer vrouwen het haar kort zouden knippen.

De kniptechnieken waren niet heel vernieuwend, maar zeker makkelijk bruikbaar en wel weer leuk om in de salon op te pakken. Voor het kleuren gebruiken ze een handfree techniek. Je moet een gladde ondergrond hebben om deze techniek te kunnen gebruiken. Hoe en waar je de verf op je kwast hebt en de verf op het haar brengt is heel belangrijk in het eindresultaat. Deze kleurtechniek noemen ze shine lights. Ook lieten ze tamponnerende verftechnieken zien.

Het eindresultaat was een schitterend plaatje, zeer diverse coupes met geweldige styling en visagie!

De indruk die Warschau heeft nagelaten is intens. Ongelooflijk wat een enorme opbouw na de oorlog. Wat een mooie mix van verschillende architectuur, heel modern en goed in stand gehouden historische gebouwen en monumenten.  Ook het kappersevent was in een oud fort en soort van bunkers, sfeervol ingericht met de mooie moderne presentatie van deze tijd.

Het Spectrum heeft inmiddels verschillende steden mogen bezoeken en elke stad heeft duidelijk zijn eigen identiteit. Op deze manier worden de leden van Het Spectrum telkens geinspireerd, wat voor iedere kapper heel belangrijk is!

De gezellige ongedwongen sfeer van een Spectrum Educatiereis levert ook mooie gesprekken en vriendschappen op. Daar is de club heel blij mee en trots op.

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 11 x uit per jaar en is het vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed