ROB PEETOOM GENOODZAAKT SALON TE SLUITEN

ROB PEETOOM GENOODZAAKT SALON TE SLUITEN

Rob Peetoom is genoodzaakt zijn populaire haar- en make-up salon in de Amsterdamse Bijenkorf, met ruim 35 man personeel, te sluiten. Op last van de Gemeente Amsterdam en de te handhaven Drank- en Horecawet, heeft de Bijenkorf namelijk besloten de huurovereenkomst per januari 2019 op te zeggen.

Rob Peetoom is al sinds 2005 gevestigd op de bovenste verdieping van de Bijenkorf op de Dam. Destijds was het Amsterdamse warenhuis op zoek naar meer doorstroom naar de bovenste etages. De salon van Rob Peetoom bracht meer beleving voor het winkelend publiek alsmede meer bezoekers.

Dit jaar heeft de Gemeente Amsterdam besloten om de Drank en Horeca Wet ook in de Bijenkorf te gaan handhaven. Wat direct heeft geresulteerd in een sommering aan de winkel om de situatie op de 6e verdieping aan te passen en zij genoodzaakt zijn de huurovereenkomst met Rob Peetoom op te zeggen.

“Ze hadden ons graag een andere plek aangeboden, maar er is nu al ruimte te kort voor de fashion. Het is een zakelijke beslissing die ze betreuren, maar door het optreden van de Gemeente Amsterdam ziet de Bijenkorf geen andere mogelijkheid,” aldus Rob Peetoom.

Door de ontwikkelingen in het onroerend goed is een nieuwe locatie van deze orde niet zomaar gevonden en dus zal de firma Peetoom zijn 35 werknemers een baan aanbieden bij de andere Amsterdam Peetoom salons (Elandsgracht – Jordaan en de Zuidas).

“Wij willen voorkomen dat onze mensen door deze situatie op straat komen
te staan,” zegt Rob Peetoom. Maar hiervoor zal de toonaangevende kapper
ook moeten investeren om zijn salons aan te passen. “We zullen zowel het
aantal stoelen moeten uitbreiden als het aantal openingsuren, om voor
iedereen een goede werkplek te maken.”

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 11 x uit per jaar en is het vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed