Natuurlijke haarkleuring met plantkleuringen

Natuurlijke haarkleuring met plantkleuringen

Denk jij erover na om je haren te kleuren met een natuurlijke haarkleuring? Als natuurkapper ben ik erg blij om dat te horen! Mijn doel is namelijk om alleen nog maar met natuurlijke haarkleuring (ook wel plantenkleuring) te werken. Wat daar zo bijzonder aan is? Het is een stuk gezonder voor je haar, hoofdhuid én voor het milieu!

Heb je wel eens last van roos, haaruitval, eczeem of psoriasis? Dan kun je je haar beter kleuren met een plantenkleuring. Zelfs als je een allergie hebt voor haarverf, is deze 100% natuurlijke haarverf geheel veilig om te gebruiken. 

Tijdens de plantenkleuring worden je haren geverfd met een volledige natuurlijke en organische kleurstof die bestaat uit planten en water. Een stuk gezonder voor je haar en dit is ook nog eens veel beter voor het milieu, aangezien een groot deel van de resten in het water en dus de natuur belanden.   

Hoe werkt een plantenkleuring?

Ik meng de natuurlijke haarkleuring met 100% natuurlijke pigmenten zoals henna, indigo, walnoot, cassia en rabarberwortel tot een persoonlijke kleur die bij jou en je haar past. Vaak vinden we meteen de juiste kleur en soms heb ik wat meer tijd nodig. Haar is een natuurlijk materiaal en soms kan het zo zijn dat je haar anders reageert op verschillende kleurpigmenten. Uiteindelijk vind ik de juiste kleur!

De natuurlijke haarkleuring heeft tijd nodig om in te werken na de behandeling voordat de kleur echt af is, dat proces kan 2-3 dagen duren. Veel mensen ervaren dat de kleur dieper wordt en rijker wordt en anderen merken er helemaal niets van. Haar dat met siliconen of parabenen is behandeld, moet eerst een behandeling ondergaan om de coatings te verwijderen voordat het wordt gekleurd met de plantenkleuring.

Het is goed om te weten dat de plantaardige haarverf erg goed blijft zitten. Het is dan ook geen kleur is die gemakkelijk te verwijderen is. Als je een persoon bent die vaak je haarkleur wilt veranderen, dan is een plantenkleuring niet de juiste keuze.

Laat je klanten stralen met een natuurlijke haarkleuring

Naast dat ik zelf plantaardige haarkleuringen verzorg, geef ik ook verschillende trainingen op locatie. Ik leer jou als kapper graag alles over deze plantenkleuring, zodat jij jouw klanten ook kan laten stralen op een natuurlijke manier. De basis kapperstraining ‘Plantaardige haarkleuring’ is dan ook de perfecte uitkomst wanneer je al je klanten wilt helpen met een natuurlijke haarkleuring. De markt voor deze plantaardige haarkleuringen is nog klein, dus dit is hét moment om deze training te volgen. Zorg dat je anders bent dan de anderen. Word opnieuw verliefd op het kappersvak en stap over op duurzame plantenkleuringen! 

Vraag je jezelf af of de plantenkleuring wat voor je is en wil je meer inspiratie opdoen? Neem dan gerust een kijkje op mijn website of Instagram account! 

Heleen Loeffen

Heleen Loeffen is dé expert in plantkleuringen. Haar specialisatie is plantaardig haarverven en zij kent alle ins en outs op het gebied van haarproducten. Ze geeft hier dan ook trainingen in aan kappers die willen overgaan op plantaardige haarkleuringen.winstadviseur voor beauty ondernemers.

Meer weten? Kijk op: http://www.sauchakapper.nl/

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 10 x uit per jaar en is dé vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed