PLANNEN VOOR TERMINATORS

PLANNEN VOOR TERMINATORS

WIE KENT HET NIET, TEVEEL TE DOEN EN VOOR JOUW GEVOEL TE WEINIG TIJD? DE AGENDA STAAT OVERVOL, JE HOOFD LOOPT OVER EN EEN KLEIN BEANGSTIGEND GEVOEL ZEGT DAT JE TEVEEL HEBT OPSTAAN. JE HOOPT OP ZO’N MOMENT DAT JE ABSOLUUT NIET GEVELD WORDT DOOR ZIEKTE, WANT DAT KUN JE OP ZO’N MOMENT ECHT NIET GEBRUIKEN. KLANTEN EN VRIENDEN OM JOU HEEN ZEGGEN WEL EENS ” JE BENT EEN TERMINATOR PAS OP JEZELF, NIET DAT JE ZIEK WORDT EN ONS DE HAREN NIET KAN DOEN” WANT JA, DAT LAATSTE IS STIEKEM DATGENE WAAR DE KLANT ZICH HET MEEST ZORGEN OM MAAKT.


Ik zeg dan altijd: ” Ik heb geen tijd om ziek te worden en alles aankomt op een goede planning.”

En dat is ook het sleutelwoord, om alles goed te overzien en een burn-out te voorkomen: komt alles aan op een goede ‘planning’.

Ik ben een mens die veel uitdaging nodig heeft en op mijn vakgebied liggen mijn interesses dan ook heel breed. Van samen denken over de toekomst van ons mooie vak tot freelance trainer, in zowel het kappersonderwijs , voor shows, presentaties en in salontrainingen. De dagelijkse werkzaamheden als hairstylist gaan uiteraard ook gewoon door, want dit is de basis van mijn inkomen. En om me niet te vervelen vul ik mijn dagelijks werk aan met tekenen, schrijven en fotoshoots, waarbij het bedenken van nieuwe haartrends en het meedoen aan wedstrijden ( zoals o.a. de coiffure award, welke wij na 2 dagen en 24 uur hard werken inmiddels hebben afgerond), de kers op mijn taart is.

Om tot een goede planning komen, is het maken van een “to-do list” een absolute must.

Zo hoef je niet bang te zijn dat je iets vergeet, deze lijst is van belang voor het maken van een efficiënte tijdsindeling van jouw agenda. Maar stel ook een deadline in, anders blijven projecten veel te lang staan en hoopt jouw werk zich alleen maar op!


“Planning is de toekomst in het heden brengen zodat je er nu iets aan kunt doen.” Alan Lakein, Amerikaanse auteur.

Hoe plan je nou en hoe ga je te werk om alles goed te overzien? Heel eenvoudig, wat als eerste af moet zijn, daar begin je mee.

Ik wil niet zeggen ‘leef van dag tot dag,’ want dat zou betekenen dat je soms tegen dingen aan kunt lopen. Maar bij een perfecte tijdsplanning is de agenda naleven een prima dingetje.


Waar moet je nou rekening mee houden? Want iedereen zegt wel zo mooi ‘plannen.’


WERKPLANNING

Bij het maken van een planning komt echt alles aan bod, van jouw creatief bedenk moment en het uitvoeren hiervan tot je pauze en of jouw vrije tijd. Hou naast jouw normale werkplanning ook rekening met het inplannen van extra tijd voor telefoongesprekken, skypen, e-mailen, versturen van nieuwsbrieven en administratie.


RELATIE PLANNING


Ook voor zakelijke relaties, buiten de deur moet je extra tijd voor inplannen. Denk hierbij bv. aan netwerken op evenementen, beurzen, ondernemersbijeenkomsten etc.


SOCIALMEDIA PLANNING


We kunnen er bijna niet meer om heen en het kan veel tijd in beslag nemen. Social media speelt een belangrijke rol in het zien of gezien worden van jouw bedrijf. Om hier meer structuur in te krijgen en je niet te laten afleiden door nevenfactoren, is jouw to-do list een prima handvat. Doe wat je doen moet en laat je niet verleiden door berichten van anderen of door leuke foto’s en filmpjes te bekijken. Voor je het weet is zo een uurtje van jouw kostbare tijd om. Wil je toch eens lekker surfen op het web, plan dit dan in jouw vrije tijds moment.


VRIJETIJDSPLANNING


Heel belangrijk, anders hou je een overdrukke agenda niet lang vol. Wat soms wel eens wordt vergeten, is jouw vrijetijdsplanning. Plan leuke dingen in. Bijvoorbeeld, wandelen in het bos, shoppen, sporten, social media en extra tijd voor vrienden en of familie,…


Plan dus ook altijd iets leuks in wat jou afleiding biedt en energie geeft! Maar voorkom daarbij wel dat iedereen stijf staat van de stress omdat jij zo strak hebt gepland!


Plan dus ook vrije tijd in, een adem pauze zo af en toe is ook wel prettig en geeft jou extra ruimte bij onvoorziene omstandigheden!


Lieve groet
Esmie Post
Tekst: Esmie Post
Datum: 21-11-2019

Esmie Post

Esmie’s Hairstyling Esmie Post Education ANKO ambassadeur & ledenraadslid Educator Kadus Professional

No Comments Yet

Comments are closed