Nieuwkomer van de maand Juli

Nieuwkomer van de maand Juli

Elke maand komen er weer een heleboel nieuwe kapperszaken bij. Ambitieuze kappers met een droom om hun eigen business te starten. Wij lichten graag elke maand een van deze nieuwkomers uit om hen een podium te geven. Deze maand is de ‘Top Hair nieuwkomer van de maand’ Geknipt!@Ivanka.

Ivanka, gefeliciteerd met je nieuwe kapperszaak! Wanneer ben je begonnen met je nieuwe zaak en hoe heb je dat aangepakt?

“Ik heb na 6,5 jaar aan huis te hebben gewerkt, de keus gemaakt om een pand te gaan huren. Ik heb in augustus 2019 Indy aangenomen en we groeiden uit onze salon aan huis. Ik merkte dat ik mijn werk- en privéleven niet meer goed gescheiden kon houden. Door de stap te zetten naar een nieuw pand, lukt dat beter”

Fotografie door: Geert Cox

Wat vond je belangrijk aan de inrichting van je salon? Hoe heb je dit aangepakt?

“We hebben gekozen voor een moderne inrichting met mooie petrol kleuren en nieuw meubilair. Ik wilde dat de salon rust zou uitstralen. Daarom heb ik ook twee aparte ruimtes ingericht: één ruimte waar de klanten geknipt kunnen worden, waar een mooie bar is geplaatst en een fijne wachtruimte waar je op de bank een lekker kopje koffie of thee kunt nuttigen. Ook hebben we nu een aparte professionele was- en relaxruimte. Er staat een fijne wasstoel, waarin je een massage kunt krijgen terwijl wij het haar wassen. In deze ruimte laten wij ook relaxte muziek horen. Je hebt dan zelf de keuze in welke ruimte je plaats wilt nemen om je verf of permanent in te laten werken. Het moet voor klanten een feestje zijn om naar onze salon te komen.” 

Hoe was de lancering van je eigen salon? Heb je een feestje gehad of een lancering gedaan?

“Helaas hebben we door corona geen opening kunnen houden, maar iedereen is natuurlijk van harte welkom om een kijkje te komen nemen.”

Fotografie door: Geert Cox

Wat vond je het allerspannendst aan het starten van je eigen salon?

“Het spannendste vond ik dat ik huur en extra kosten erbij kreeg, maar gelukkig gaat het ontzettend goed. Iedereen is super enthousiast en we hebben leuke buren die blij zijn dat ik er zit.”

Wat is jouw toekomstvisie? Waar wil je naartoe groeien met je zaak?

“Het lijkt me super leuk om eind dit jaar een cursus te gaan volgen om ook stagiaires te mogen begeleiden.”

Wie vind jij zelf inspirerend in de industrie en volg je dan ook op de voet?

“Ik volg zelf graag Wolfgang Peppmeier en Super Vlogs.”

Ben jij ook net gestart met je salon en wil je ook meedoen met deze maandelijkse rubriek? Stuur een e-mail naar contact@tophair.nl en wij nemen contact met je op!

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 11 x uit per jaar en is het vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed