Nieuwe columniste: Heleen Loeffen van Saucha Kapper

Nieuwe columniste: Heleen Loeffen van Saucha Kapper

Heleen Loeffen is moeder van twee pubers en getrouwd met Frank Loeffen. Twee katten en een hond maken het gezin compleet! Heleen is eigenaresse van een natuurkapperszaak in het centrum van Nijmegen. Haar specialisatie is plantaardig haarverven en zij kent alle ins en outs op het gebied van haarproducten. Ze geeft hier dan ook trainingen in aan kappers die willen overgaan op plantaardige haarkleuringen.

Ze was een laatbloeier en begon de kappersopleiding aan het Rijn IJssel college in Arnhem. Werken en leren. 4 dagen naar school en 1 dag stage. De eerste stageplek was bij Jim Heersink in Nijmegen, en na bij wat verschillende kapperszaken te hebben gewerkt en uiteindelijk 7 jaar bij Hairshop Trendy in Hatert gewerkt te hebben, is ze haar eigen weg gegaan en zelfstandig geworden.

Heleen is voorstander van eerlijke biologische haarmerken, zo natuurlijk mogelijk waar dat kan. In het verleden heeft Heleen in het Traditionele kappersvak gewerkt, maar ze wilde meer terug naar de natuur. Dit is niet alleen beter voor de kapper maar ook beter voor de klant en natuurlijk beter voor het milieu. Het is geen Trend het is een Must!

Haar doel is om het kappersvak en de klant bewust te maken bij wat er allemaal in ons haar en uiteindelijk in het milieu terecht komt. En dat er andere oplossingen zijn!

Heleen huurt een stoel en krijgt veel klanten die een allergie ontwikkeld hebben voor synthetische haarverf en willen overstappen op natuurlijke haarverf of allergie vrije haarverf. Daarnaast leidt ze kappers op middels trainingen die net als zijzelf willen werken met plantkleuringen. Hiervoor heeft Heleen een opleiding gevolgd bij Greensalon in Denemarken onder leiding van Johan Galster biochemicus. Hij weet alles van chemicaliën. Zij is Greensalon gecertificeerd in Kopenhagen en heeft onder leiding van Johan Galster haar plantkleur kennis opgedaan in Stockholm bij Greenheads. 

Bij Greensalon wordt er gewerkt met 3 verschillende lijsten waaronder de verboden lijst. Wettelijk zijn deze chemicaliën toegestaan voor gebruik in de EU, maar op basis van wetenschappelijk bewijs beschouwt Greensalon ze als groot gevaar voor de kapper, de klant en het milieu. Greensalon is een onafhankelijke organisatie en dat betekent dat zij los staan van de Deense overheid. Het evalueert afzonderlijke chemicaliën op schadelijke effecten op de gezondheid of het milieu. Ze richten zich op het vermijden van chemicaliën die extreem allergisch, kankerverwekkend (bewezen of wordt verdacht dit te zijn) hormoonverstorend, misvormingen (bewezen of verdacht van), zeer schadelijk voor het milieu zijn volgens het SCCS, het wetenschappelijk comité van de EU.

Doordat Heleen deze opleiding gevolgd heeft weet zij precies wat goed of beter is voor de klant. Ook kan zij altijd met vragen terecht bij het team van Johan Galster. Zo kan zij haar  klanten goed adviseren welke producten goed voor de klant zijn.

Heleen Loeffen

 

Heleen Loeffen is dé expert in plantkleuringen. Haar specialisatie is plantaardig haarverven en zij kent alle ins en outs op het gebied van haarproducten. Ze geeft hier dan ook trainingen in aan kappers die willen overgaan op plantaardige haarkleuringen.winstadviseur voor beauty ondernemers. 

Meer weten? Kijk op: http://www.sauchakapper.nl/

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 10 x uit per jaar en is dé vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed