Nieuwe columniste: Charlotte Somers van nXt level salon

Nieuwe columniste: Charlotte Somers van nXt level salon

Welkom! Leuk dat je mijn column leest! Mijn naam is Charlotte Somers en ik ben business- & marketing coach voor salons. ‘Wat tof! Hoe kom je daar zo op?’ Is een veelgestelde vraag. 

Nou, al van jongs af aan wist ik dat de passie voor beauty & ondernemen in mijn bloed zit. Zo waren de dagcrèmes en make-up producten van mijn moeder alleen veilig achter slot en grendel, waren mijn nichtjes áltijd de hele middag de klos omdat ik hun haren wilde invlechten, verdiende ik als klein meisje zakgeld door in de vakantie massages te geven aan familie en bekenden en verkocht ik zelfgemaakte sieraden aan mensen uit de buurt.

Dus het openen van mijn eigen salon op mijn 17e kon niet uitblijven. En al snel had ik een druk en vast klantenbestand. 

Hier mag je hartstikke trots op zijn zou je zo zeggen, maar toch wilde een ander deel van mij alles doen zoals het ‘hoort’. Ik wilde verder studeren omdat ik het gevoel had dat ik ‘meer’ wilde leren, dus ik koos een andere richting: Business Innovation. Dit terwijl ik naast mijn studie al goed kon leven van mijn salon.

En zoals het ook ‘hoort’ (vond ik): na je studie werkervaring opdoen in het bedrijfsleven. Ik ging fulltime bij een marketingbureau werken en zorgde dat mijn salon doordraaide, ook zonder mij.

Ik leerde er héél veel, maar al snel had ik een knagend gevoel. Dit was niet wat ik mijn hele leven wilde doen. Ik was niet gelukkig. Maar het duurde lang voordat ik écht naar mezelf durfde te luisteren.

Ik ging me verder verdiepen in de beautybranche, en kwam erachter dat ik veel kansen zie voor salons, die zij zelf niet altijd zien. Ik zie salon ondernemers dagelijks worstelen met het ondernemerschap & marketing, en zichzelf (onbewust) belemmeren om door te groeien. Dat vind ik zo super zonde!

Voor mij was 1 en 1 = 2! Sindsdien zet ik mijn praktijkervaring van mijn eigen salon in & combineer ik dit met mijn door de jaren opgedane ondernemersskills en marketingkennis- & ervaring.

Zo kan ik salon ondernemers precies begrijpen en aanreiken wat ze nodig hebben, en ze leren hoe ze zich verder kunnen professionaliseren op weg naar meer winst, vrijheid en zelfvertrouwen in wat zij waard zijn en hoe ze klanten kunnen aantrekken die bij hun passen en hun waarde inzien!

Dit doe ik door trainingen te geven in groep of één-op-één, of door salons langdurig & intensief één-op-één te coachen naar hun nXt level. Want iedere salon is anders en heeft andere doelen en ambities!

Mijn columns bij Top Hair gaan voornamelijk over tips en inzichten over hoe jij jouw salon verder kunt laten groeien, zoals bijvoorbeeld: business mindset, professionalisering, meer winst maken, vrijheid creëren zonder inkomsten in te leveren, anders naar jouw salon kijken en klanten aantrekken óf creëren die bij jou passen.

Iedere maand verschijnt er een nieuwe column! Veel leesplezier!

Liefs,
Charlotte

Charlotte Somers

Charlotte Somers is dé business- & marketingcoach voor salons. Door haar ondernemers- en marketingkennis te combineren met haar praktijkervaring in de salon weet ze precies wat nodig is en helpt ze salons hun nXt level te bereiken!

Meer weten? Kijk op:
www.nxtlevelsalon.nl

TOP HAIR

TOP HAIR magazine komt 11 x uit per jaar en is het vakglossy voor ambitieuze kappers en saloneigenaren in de Benelux.

No Comments Yet

Comments are closed